Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček: Na vzdělávací kurzy sociálních pracovníků je určeno sedm miliónů korun

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 05. 2010 14:29

Sdílet článek

 

Krajský radní Pavel Petráček (ČSSD), pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin informuje o další významné aktivitě individuálního projektu IP 2 - Podpora střednědobého plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb v LK - kterým je vzdělávání. Můžete tuto aktivitu blíže představit?

 

Významnou aktivitou Individuálního projektu IP2 je vzdělávání poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb Libereckého kraje. Na tento projekt byly poskytnuty finanční prostředky ve výši cca. 32 milionů Kč.

Projekt má dvě oblasti. První oblast je věnována střednědobému plánování sociálních služeb LK. Druhá oblast projektu je věnována právě vzdělávání.

Rada kraje 4. května schválila rozhodnutí o výběru nejvhodnějších nabídek veřejné zakázky „Vzdělávací kurzy pro poskytovatele a zadavatele sociálních služeb v LK.

 

O kolik vzdělávacích kurzů se jedná, v jaké částce a pro koho jsou tyto kurzy určeny?

 

Veřejná zakázka byla rozdělena do 7 vzdělávacích kurzů v celkové částce 7.000.000,- Kč.

Kurzy se zaměřují na úředníky sociálních odborů obcí, měst a kraje, metodiky zavádění standardů kvality sociálních služeb, na vedoucí pracovníky poskytovatelů sociálních služeb a jejich zaměstnance. Většina těchto kurzů začne svoji realizaci v září tohoto roku.Vzdělávání je plánováno po dobu trvání tohoto projektu, což jsou dva roky.

 

V čem vidíte přínos těchto kurzů ?

 

Zmíněné vzdělávací aktivity pomohou nastavit systém celoživotního vzdělávání takovým způsobem, jenž přispěje ke zvýšení kvality poskytovaných sociálních služeb a podpoří proces plánování sociálních služeb v Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky