Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček otevře již třetí rodinný pokoj v Libereckém kraji, tentokrát v České Lípě

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 09. 2010 14:22
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociál věci Pavel Petráček (ČSSD) otevře 29. září ve 14 hodin na oddělení LDN českolipské nemocnice již třetí „Rodinný pokoj“, který je umístěn ve 4. patře LDN v budově nemocnice.

Tento pokoj pro paliativní péči vybudoval Liberecký kraj ve spolupráci s Nemocnicí s poliklinikou v České Lípě. Bude jej opět provozovat nemocnice s  Hospicovou péčí Svaté Zdislavy, o. p. s.,“ uvedl radní.

Rodinný pokoj je podle MUDr. Petra Chmátala, předsedy představenstva a generálního ředitele NsP, určen pacientům v terminálním stavu a jejich blízkým, kteří nemají možnost postarat se o umírajícího doma, ale zároveň s ním chtějí být v jeho posledních chvílích života. Chtějí, aby jejich blízký zemřel důstojně, neosamocen a usmířeně.

„Dva pokoje již fungují v Liberci a Semilech, s jabloneckou nemocnicí jednáme,“ dodal Pavel Petráček.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky