Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Podzimek se setkal s vítězem soutěže o nejlepší výrobek roku 2012 v Libereckém kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 07. 2012 14:24
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Nejlepším výrobkem Libereckého kraje pro rok 2012 byla vyhlášena Kitl Meducínka - potravina pro zvláštní výživu. Krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD) proto v pondělí 23. července v sídle LK v Liberci blahopřál jednateli společnosti Kitl s.r.o. Janu Vokurkovi k tomuto významnému úspěchu.

„Firma myšlenkově navazuje na doktora Jana Josefa Kittela (1704-1783), legendárního lékaře a léčitele z pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Cením si toho, že se zabývá výrobou a prodejem bylinných vín a sirupů a klade důraz na poctivost a kvalitu svých alkoholických a nealkoholických likérů,“ řekl radní.

„Úspěchy této regionální firmy, která zaměstnává šest lidí a vyrábí medicinální vína a sirupy Životabudič, Meducínka a Šláftruňk., mohou, že být povzbuzením i pro další malé a stření podnikatele v Libereckém kraji,“ dodal.

Jan Vokurka, řídící jednatel firmy, pochází z rodu lékařů a lékárníků. Jeho pradědeček Antonín Wellner byl spolumajitelem věhlasné dobrušské firmy Josef Archleb – výrobce léčivých vín a likérů. Podle Jana Vokurky, který je zároveň členem Cechu českých vinařů, se jejich společnost řídí heslem Kitl pomůže!

„Samozřejmě musíme vydělávat, abychom mohli existovat, ale zároveň chceme, aby naše práce byla prospěšná co největšímu počtu lidí,” řekl jednatel s tím, že firma například provozuje  Kittelovo muzeum na Krásné (katastr Pěnčína u Jablonce n. N.) v  domě č. p. 11, mezi "Burkem" a kostelem sv. Josefa. Muzeum má otevřeno v létě od května do září.

„Myslím, že takové firmy musíme podporovat a v kraji si hýčkat. Udělám pro ně vše, co je v mých silách,“ uzavřel Jaroslav Podzimek.

Oficiální vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční 1. září v rámci Krajských dožínek v Bílém Kostele na Liberecku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky