Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Reakce hejtmana Eichlera na dnešní tiskovou konferenci premiéra Nečase

Bc. Fulková Andrea

  • 31. 08. 2010 15:59

Sdílet článek

Když jsem se dozvěděl, že pan premiér chce dnes vystoupit se zásadním prohlášením k odstraňování povodňových škod, měl jsem radost. Řekl jsem si, že po minulém týdnu, kdy se vláda rozhodla nepodpořit návrh ministra dopravy financovat opravy silnic 2. a 3. třídy, na kterých jen v našem kraji jsou více než 2 miliardy škody, přichází vláda konečně s nějakým rychlým a efektivním řešením. Bohužel jsem se já, ani občané Libereckého kraje nedozvěděli nic nového. Pan premiér pouze zopakoval obecně známá fakta o výši škod a sdělil nám, že musíme počkat několik dalších měsíců a postupovat při odstraňovaní škod cestou žádostí podávaných na Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Zároveň jsme se dozvěděli, že další cestou pro získání prostředků k nápravám škod je čerpání evropských peněz z fondu Solidarity. Na tom však již dávno pracujeme a připravujeme společné jednání maršálka Dolnoslezského vojvodství Marka Lapinského, premiéra saské vlády Stanislawa Tillicha a europoslanců postižených regionů, abychom sjednotili postup a prostřednictvím Vlády ČR požádali o tuto pomoc Evropskou unii. Při návštěvě všech možných ministrů i pana premiéra v postižených oblastech jsme slyšeli slova o nutnosti rychlé, prakticky okamžité a efektivní pomoci zdevastovanému kraji. Místo toho se nám nyní pouze dostává slov o nutnosti koncepčních řešení, která však podle mého názoru na nekoncepční povodeň nefungují. Mimořádné situace si žádají mimořádná opatření. Věřím, že se nám o tom politiky v Praze podaří přesvědčit.

Mgr. Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje a místopředseda Asociace krajů ČR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky