Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce mostu Dolní Libchava (Stružnice)

Ing. Vybíralová Kateřina

  • 13. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4514|autor:Ing. Vybíralová Kateřina|email:katerina.vybiralova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 490|mobil:|aktualizace:]

 

Jednou z posledních dokončených silničních staveb v letošním roce je rekonstrukce mostu    ev. č. 262-007 mezi Stružnicí a Dolní Libchavou. Projekt byl zahájen na podzim v loňském roce. Tato stavba nahradila předešlý most vedoucí přes železniční trať, který již nesplňoval potřebné parametry. Nový přejezd musel splňovat nejen technická kritéria, ale také požadavky Českých drah, které v budoucnu plánují elektrifikaci železničních tratí. Technické řešení mostu vyžadovalo užití speciální technologie, která je jedinečná v Ústeckém i Libereckém kraji. Unikátní technologie spočívala ve využití polyesterové geotextilie, která je schopná udržet mostní opěru. Aby byl umožněn bezproblémový provoz, musel být postaven provizorní most, který sloužil jako náhradní řešení dopravy po celou dobu výstavby.

Akce byla spolufinancována v rámci Společného regionálního operačního programu, celkové náklady činily 34 milionů Kč. Liberecký kraj přispíval částkou 9,5 mil. Kč.

„Na silnicích druhých a třetích tříd Liberecký kraj vlastní 644 mostů z nichž více než u jedné třetiny je nutná oprava. Na opravy všech mostů by kraj potřeboval téměř dvě miliardy korun, které kraji chybí. Proto je naší  velkou snahou využívat prostředky z evropských fondů“,  uvedl Mgr. Vladimír Richter, člen rady kraje pověřený vedením resortu dopravy.

 

Rekonstrukce mostu Dolní Libchava (Stružnice)

 (menší rozlišení)
Rekonstrukce mostu Dolní Libchava (Stružnice)
(menší rozlišení)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky