Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekordní výstava erbů měst a obcí Libereckého kraje se koná v Plaze

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 01. 2011 16:14
  • Školství

Sdílet článek

 

Krajský radní pro životní prostředí a zemědělství Jaroslav Podzimek (ČSSD) a M. Holubec ze společnosti EKO-KOM zahájí ve čtvrtek 20. ledna v 10 hodin v Nákupním středisku Plaza Liberec přehlídku galerie erbů měst a obcí vyrobených z odpadových materiálů určených k recyklaci.

„Návštěvníci výstavy shlédnou 37 znaků z celkových 61, které vznikly v Libereckém kraji a zasloužily se tak o český světový rekord,“ uvedl radní.

Výstava se právě vrátila z Brna, kde reprezentovala Liberecký kraj na veletrhu GO a RegionTour 2011, který se konal ve dnech 13. – 16. ledna 2011. Na výstavišti v Brně se spojila v jednu galerii  se znaky z ostatních krajů. Celkem vzniklo 1025 znaků obcí a měst České republiky o rozměrech 1 x 1 metr.

 „Hlavním cílem téměř ročního projektu, bylo informovat širokou veřejnost o tom, že kvalita třídění má vliv na možnost dalšího zpracování odpadu, protože materiál na výrobu znaků si museli všichni velmi pečlivě vytřídit sami,“ vysvětlil Jaroslav Podzimek.

„A že lze z tříděného odpadu vyrábět užitečné a krásné věci, dokonce i umělecká díla, nás přesvědčili i žáci ze škol Libereckého kraje, když jejich znaky z Nového Boru a Mimoně byly vystaveny v Brně na čestném místě mezi deseti nejlepšími,“ doplnil s tím, že rekord byl do České databanky rekordů zaevidován 13. ledna 2011..

Výstava v NC Plaza potrvá do konce března.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky