Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Revoluční ulice v Liberci bude sloužit obchodníkům i cyklistům

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 07. 2014 14:30

Sdílet článek

(Zpráva Magistrátu města Liberce) Revoluční ulice v centru Liberce zůstane pro cyklisty natrvalo průjezdná v obou směrech. Radní na svém úterním jednání rozhodli o zajištění obousměrného provozu pro cyklisty v této ulici, která vede na Soukenné náměstí v centru Liberce. Dopravní režim by měl být podobný jako v nedaleké Barvířské ulici, která ústí do Soukenného náměstí na protilehlé straně!
Význam Revoluční ulice pro cyklisty
Ulicí je vedena páteřní cyklistická trasa přes centrum města, ale je to také trasa, které umožňuje cyklistům bezpečně křížit Liberec mimo dopravně zatížené komunikace. Revoluční ulicí vedou trasy přímo navazující na cyklostezku Nisa, která je z hlediska cykloturistiky v Liberci
významnou páteřní komunikací. Z historie projednávání změny dopravního režimu ulice Obousměrný provoz cyklistů v jinak jednosměrné Revoluční ulici byl zajištěn již v původním projektu z roku 2010, podle kterého bylo Soukenné náměstí opraveno a který počítal s rozšířením pěší zóny a uzavřením Soukenného náměstí. Komise dopravy posoudila projekt a doporučila radě nerealizovat připravenou točnu pro automobily na konci Revoluční ulice u obchodního domu Baťa, a to z důvodu předpokládaných dopravních kolizí s chodci při nutném couvání automobilů při jejich otáčení na konci zaslepené ulice.
 
Rada města rozhodla o zaslepení ulice (o pěší zóně s cyklistickou dopravou) na konci roku 2012, ale na základě tlaku místních obchodníků bylo toto rozhodnutí radou přehodnoceno. Nejdříve byla ulice letos v květnu krátkodobě otevřena pro získání chybějících dopravně
inženýrských dat. Tyto jsou v současné době zpracovávány. V úterý 22. 7. pak radní Liberce rozhodli, že vhodnější bude ulici pro motorová vozidla opět otevřít se zachování možnosti průjezdu cyklistů v obou směrech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky