Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rybník Tajch ve Vesci je již zkrocen a bezpečný

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 10. 2014 15:45

Sdílet článek

(Zpráva městsa Liberec) Ačkoliv Povodí Labe spolu s městem Liberec plánovalo, že oprava narušené prosakující hráze veseckého rybníka bude trvat až do čtvrtka, vodohospodářům se ji podařilo dokončit už v úterý 14. října ráno.

Do stávající hráze zapustili deset metrů širokou stěnu ze speciálních plechových plátů typu Larsen. Tak uvnitř původní hráze vznikla ještě jedna nepropustná hráz.

„Hráz je utěsněna, voda tudy už neprotéká. Protože opatření přineslo kýžený výsledek, odvolali jsme dnes ke 12. hodině vyhlášený druhý stupeň povodňové aktivity. Jak jsme se přesvědčili, žádné nebezpečí zde již nehrozí,“ řekla primátorka města Martina Rosenbergová.

„Současně jsme také obnovili na hrázi automobilový provoz, motoristé mohou už tudy projíždět,“ dodala.

Hrází Veseckého rybníka, nazývaného Tajch  či Teichmühle, začala prosakovat voda letos 22. srpna. Dokonce hrozilo, že dojde k  jejímu protržení.  Nynější oprava zabezpečí hráz do doby, než dojde k celkové rekonstrukci hráze i rybníka. První krok k tomu, aby mohlo Povodí Labe zažádat o dotaci na rekonstrukci, učinili zastupitelé města na svém posledním zasedání v právě končícím volebním období (v září), když schválili bezúplatný převod souboru pozemků v této lokalitě, včetně pozemku pod rybníkem, z města Liberec na Povodí Labe.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky