Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

S výběrem vítězů pomáhal Libereckému kraji Bořek Šípek

Mgr. Markgrafová Eva

  • 13. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4513|autor:Mgr. Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

V rámci přípravy třetího ročníku Národní konference kvality ve veřejné správě vyhlásil Liberecký kraj pro studenty středních a vyšších odborných škol Libereckého kraje výtvarnou  soutěž. V odborné porotě, která dnes v sídle kraje hodnotila všechny soutěžní návrhy, zasedl i designér, architekt a sklářský výtvarník Bořek Šípek. Děkan fakulty architektury liberecké technické university tak přijal pozvání hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana a pomohl Libereckému kraji s posouzením a výběrem vítězných prací.

Třetí ročník konference věnované problematice řízení kvality v resortu veřejné správy připravuje Liberecký kraj ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR a Radou ČR pro jakost na leden příštího roku. Soutěžním úkolem pro mladé výtvarníky proto bylo navrhnout logo, které by jednoduchým a jedinečným výtvarným řešením charakterizovalo poslání této národní konference. „Kromě toho mohli studenti rovněž navrhnout propagační předmět – artefakt, který by vystihl symbol pořadatelství celostátní konference a do budoucna by posloužil jako symbolické žezlo, které si budou pořadatelé této konference předávat,“ upřesňuje hejtman Petr Skokan a prozrazuje, že obě soutěžní témata jsou spojena s finanční odměnou, kterou obdrží autoři vítězných návrhů. Jejich jména však zatím nechce prozradit. Prozatím uvedl pouze tolik, že se vybíralo z několika desítek návrhů. „Počet návrhů mne utvrdil v tom, že v Libereckém kraji, který se pyšní velkým množstvím uměleckých škol, máme opravdu nadějné výtvarníky a bylo proto na místě podobnou soutěž uspořádat právě u nás.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky