Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Seminář na kraji přiblížil evropský cykloprojekt Mobile 2020 a pak se jelo z Liberce do Jablonce nad Nisou

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 04. 2013 21:12

Sdílet článek

 

Liberecký cykloseminář, který se uskutečnil v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje 24. dubna, byl prvním ze série seminářů evropského cykloprojektu Mobile 2020. Pod záštitou krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka byla hlavním tématem semináře u nás mnohdy podceňovaná komunikace, sociální marketing a jejich aplikace s cílem posílení propagace a rozvoje cyklodopravy v našich krajích a městech.

Seminář následoval po schůzce pracovní skupiny cyklokoordinátorů a zástupců měst a krajů při příležitosti představení připravované Asociace měst pro cyklisty a aktualizované verze Cyklostrategie. Schůzka proběhla pod taktovkou národního cyklokoordinátora Jaroslava Martinka a Ivety Moravcové z odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Středeční seminář zahájila pracovní schůzka skupiny cyklokoordinátorů a zástupců měst a krajů. Národní cyklokoordinátor Jaroslav Martinek na ní představil novou Asociaci měst pro cyklisty – sdružení měst a obcí, které se snaží zpříjemnit svým obyvatelům život a budovat dopravu přátelskou ke všem uživatelům. „Naplnění nové Cyklostrategie, která půjde v nejbližších dnech do vlády, by nebylo možné bez práce lidí na místní úrovni, kteří jsou připraveni na změnu,“ oslovil národní cyklokoordinátor přítomné.

„Odpolední program byl určen cyklosemináři, jehož úvodní prezentace patřila Marku Fišerovi z Velvyslanectví Nizozemského království. Seminář dále představil průřez tématy v současnosti připravované cyklopříručky Mobile 2020,“ uvedla Iveta Moravcová.

 Účastníci se tak mohli podle ní dozvědět více o strategii a prvcích marketingové komunikace nebo procesu selekce cílových skupin cyklistických kampaní. Jako zdroj inspirace posloužila prezentace, jejíž obsahem byla analýza dvou diametrálně odlišných, ale přesto velmi úspěšných, cyklistických kampaní z Německa a Velké Británie.

„Jsme přesvědčeni, že seminář byl pro města přínosem a prezentované informace poslouží jako základ pro budoucí cyklistické kampaně u nás, ostatně spokojenost účastníků vyplývá i z písemného hodnocení semináře i ohlasu účastníků,“ prohlásil manažer projektu Mobile 2020 Tomáš Řeháček.

Liberecké cyklojízdy 24. Dubna z Liberce do Jablonce nad Nisou se zúčastnili cyklokoordinátoři z celé země, připojil se i nizozemský velvyslanec Eduard Hoeks a několik desítek jezdců.

Cyklojízda, kterou uspořádalo sdružení Cyklisté Liberecka, navázala na celostátní seminář, na němž se setkali především cyklokoordinátoři velkých i malých měst společně s odborníky na marketing a cyklistickou dopravu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky