Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Seminář o cyklistické dopravě s názvem „Možnosti řešení vedení cyklistů v hlavním dopravním prostoru“.

Ing. Moravcová Iveta

cyklokoordinátor

  • 24. 09. 2010 08:25
  • Rozvoj

Sdílet článek

 Liberecký kraj pořádal pod záštitou náměstka hejtmana Martina Seppa ve čtvrtek 23. září 2010 v rámci Týdne bezpečnosti v Libereckém kraji seminář o cyklistické dopravě s názvem „Možnosti řešení vedení cyklistů v hlavním dopravním prostoru“. Seminář byl zacílen na odbornou veřejnost, zaměstnance státní správy a samosprávy, Policii ČR a majetkové správce pozemních komunikací.

Projednávanými tématy byla Problematika bezpečnosti cyklistické dopravy a problematika vedení cyklistů v dopravním proudu. Zástupci odborné firmy CITYPLAN spol. s r.o. představili možnosti vedení cyklistů v hlavním dopravním prostoru – jízda po silnici, po místní komunikaci, po úrovňových křižovatkách a kruhových objezdech a v obytné zóně. Ve svých prezentacích ukazovali praktická dopravní řešení z velkých měst a i ze zahraničí. Účastníky velmi zaujali i představované vizualizace jednotlivých řešení.

Zástupce projektové kanceláře Ing. Petr Urban nakonec přednesl praktické zkušenosti s navrhováním páteřních cyklotras. Jednalo se o příklad Labské cyklostezky, kterou investuje Ústecký kraj. Toto téma bylo pro všechny inspirativní, jelikož Liberecký kraj začíná věnovat velkou pozornost mezinárodní cyklotrase Odra Nisa. V letošním roce bude mít zpracovanou Územně technickou studii k pilotnímu projektu cyklotrasy Odra-Nisa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky