Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Seriál lyžařských závodů v Rokytnici n. J. měl velký sportovní a společenský úspěch

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 03. 2010 16:49

Sdílet článek

 

Ve Skiareálu Spartaku Rokytnice nad Jizerou se v neděli 7. března konal druhý ročník mezinárodního závodu kategorie Masters v obřím slalomu – Memoriál Dr. Jana Vedrala. Tento závod byl svým způsobem vyvrcholením seriálu tří závodů. Následoval totiž po pátečním superobřím slalomu seriálu Masters Pro Senior Tour 2010 a po sobotním, především široké veřejnosti určeném závodu ve sjezdu, Modrá Open Rokytnice. Oba tyto závody jsou součástí Českého poháru Masters 2010 a záštitu nad nimi převzal a sjezdu se i zúčastnil hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

 

Seriál těchto tří závodů je událostí, kterou v rámci našeho města ZATÍM možná málo kdo zaznamenal. Vysoká účast závodníků z Čech a Moravy, ale i ze zahraničí – Slovenska, Polska i Ruska však potvrzuje, že se závody kategorie masters, pořádané v Rokytnici nad Jizerou, stávají mezi lyžaři věkem nad třicet let velmi prestižní událostí. Tyto závody totiž nabízejí ničím neomezenou příležitost k tomu, aby běžní, sportovně vyladění lyžaři, srovnali svoji aktuální lyžařskou výkonnost s účastníky významných závodů světového poháru Masters – mnohdy bývalými reprezentanty svých zemí.

V předvečer Memoriálu Jana Vedrala se uskutečnila za účasti předsedy ČOV Milana Jiráska, hejtmana Stanislava Eichlera, funkcionáři Spartaku Rokytnice – předsedy TJ Jiří Jirman, ředitele a.s. Petr Ceé, člena Masters klubu Vladimíra Málka a člena komise Masters FIS Šimona Mastného, ryze pracovní jednání o budoucnosti Memoriálu Jana Vedrala v kontextu s potřebami reprezentace České republiky při pořádání významných mezinárodních závodů.

Zatím je podle Jiřího Jirmana předčasné dělat závěry, ale již nyní je zcela zřejmé, že význam Rokytnice nad Jizerou jako vhodného pořadatele těch nejvýznamnějších závodů Mezinárodní lyžařské federace FIS v následujících letech poroste. Že se tím zcela nepochybně posílí mezinárodní prestiž Rokytnice nad Jizerou, jako střediska zimních sportů je zcela jisté.        

 

„Memoriálu Jana Vedrala se zúčastnilo 82 mužů a 10 žen, mezi nimi řada bývalých reprezentantů ČR i ČSSR – nejstarším z bývalých mistrů republiky byl Jaroslav Pittel (ročník 1923), ale také lyžařští nadšenci, kteří nikdy na lyžích nezávodili..

„Bylo by příliš zdlouhavé vyjmenovávat zde všechny vítěze jednotlivých kategorií, ale je jistě správné, upozornit na nejlepší výsledky domácích – členů Masters klubu Rokytnice nad Jizerou, ale i zahraničních borců. Ve svých kategoriích zvítězili Vladimíra Krejčí, Martina Tichá, Zdeněk Erlebach, Jindřich Málek, Jan Samohel, Roman Dědeček či Jan Čermák. Za zahraničních účastníků se stal celkovým vítězem reprezentant Slovenska Vladimír Ternavský a Polák Roman Raffa obsadil čtvrté místo,“ uvedl jeden z pořadatelů Jan Verl.

 

Počasí při letošním memoriálu bylo naprosto ideální – ranní chlad mínus 10st. C zpříjemnil celodenní svit slunce a bezvětří. Trať vytýčená trenéry Spartaku Rokytnice na závodním slalomovém svahu odpovídala i těm nejvyšším nárokům – byla postavena plynule, rytmicky.

„Perfektně připravený povrch umožnil i posledním startujícím absolvovat jízdy za podmínek plně srovnatelných s těmi, kteří startovali hned na začátku,“ zdůraznil další z organizátorů Jiří Jirman.. Organizační zajištění odpovídalo nejvyšším nárokům kladeným na mezinárodní soutěže – závod proběhl nejen bez zbytečných zdržení v průběhu, ale plynule na něj navázalo i velmi pěkně uspořádané slavnostní vyhlášení vítězů. Ceny předávali paní Vedralová, předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek, starosta města Rokytnice nad Jizerou Petr Matyáš a ředitel Skiareálu Petr Ceé.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky