Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání s podnikateli a majiteli malých firem Liberecka

Šírová Květa

  • 25. 02. 2010 12:04

Sdílet článek

Statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lidie Vajnerova zahájila včera na půdě Libereckého kraje setkání podnikatelů a majitelů malých a středních firem. Setkání proběhlo pod taktovkou vydavatelství časopisu Profit v multimediálním sále Krajského úřadu v Liberci.

„Setkání bylo věnováno podnikatelům k rozšíření jejich obzorů o možnostech čerpání dotací a využívání prostředků poskytovaných prostřednictvím operačních programů na pomoc při hledání nových cest při řešení jejich každodenních problémů a starostí,“ uvedla Lidie Vajnerova.  

 Ve dvou blocích byly podnikatelům představeny možnosti podpory jejich činnosti. V prvním bloku prezentoval podporu podnikání prostřednictvím evropských dotačních fondů Jan Marek, ředitel regionální kanceláře CzechInvest. Způsob financování menších a středních podniků pro žadatele dotací z EU pak vysvětlil zástupce Komerční banky Jan Vanýsek. Jako host vystoupila také ředitelka odboru vnitřního trhu a služeb Ministerstva průmyslu a obchodu Jana Srbová.

 Druhý blok patřil prezentaci Krajského úřadu a Krajské hospodářské komory. Michael Otta, vedoucí odboru regionálního rozvoje a evropských projektů Krajského úřadu, představil formou prezentace možnosti čerpání dotací z operačních programů. Představil také Regionální inovační strategii Libereckého kraje a zvláštní část věnoval problematice Brownfields a greenfields v Libereckém kraji. Blok uzavřel předseda Krajské hospodářské komory Jaroslav Kopta představením činnosti Hospodářské komory a spolupráce s Libereckým krajem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky