Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sklářská škola v Železném Brodě získala Grand Prix za studentský design a další významné ceny

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 04. 2014 14:49
  • Školství

Sdílet článek

Studentský design 2014

V rámci soutěže „Studentský design“ získala železnobrodská střední sklářská škola nejvyšší možné ocenění – GRAND PRIX.  Držitelem ceny GRAND PRIX se stal student Radek Brezar za soubor stolních nádob „Mono“ (dvakrát podjímané sklo, foukané do rotačních forem, broušený detail). Za pozornost stojí fakt, že se sklářské škole podařilo toto ocenění získat již podruhé.

 

„Práce studentů, které se umístily do 25 místa v pořadí, byly odbornou porotou oceněné jako „laureáti ceny Studentský design“. Do této skupiny se probojovaly pánské šperky od Nikol Matěáskové a soubor malovaných interiérových mís „Corax“ od Lucie Sommerové,“ prozradil zástupce ředitelky školy Martin Hlubuček.

V letošním roce se do soutěže podle něj zapojilo 31 středních a vyšších odborných škol s celkovým počtem 140 přihlášených prací v různých kategoriích produktového designu

Tato celorepubliková soutěž konala již počtvrté pod záštitou Asociace středních a vyšších odborných škol s uměleckými a uměleckořemeslnými obory ČR.

 

Úspěch v mezinárodní soutěži uměleckého skla

V mezinárodní soutěži „When Prague meets Shanghai“ určené pro mladé české sklářské výtvarníky a organizované v tandemu Preciosa Lighting a Shanghai Museum of Glass, zvítězil absolvent železnobrodské sklářské školy Milan Svoboda.

„Jeho monumentální interiérová skleněná mísa, zhotovená ze stavovaných komponentů, prošla přísným výběrem profesionálních porotců a získala nejvyšší počet hlasů i srdce návštěvníků šanghajského muzea, ve kterém se nyní tento exponát prezentuje,“ komentoval úspěch školy zástupce ředitelky.

 

Sanssouci Junior Glass Match 2014, Karlovy Vary

V mezinárodní konkurenci středních a vyšších sklářských škol získala SUPŠ sklářská v Železném Brodě dvě významná ocenění.

S rytou vázou nazvanou „Duchové moře“ se na 1. místě umístila Martina Fabiánová (4. ročník, obor Ryté a reliéfní sklo).

„Za soubor stolních nádob „Mono“ získal Radek Brezar (4. ročník, obor Hutní tvarování skla) zvláštní ocenění Spa Resort Sanssouci,“ doplnil Martin Hlubuček.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky