Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sklářské pátky se konají v Železném Brodě od 4. prosince do 19. března 2010

  • 13. 11. 2009 11:11
  • Rozvoj

Sdílet článek

Železný Brod, město s dlouholetou sklářskou tradicí, se rozhodlo opět otevřít několik zajímavých expozic sklářského umění. Přijměte pozvánku do tradičního sklářského městečka na přehlídku sklářského umění místních sklářů i studentů SUPŠ sklářské, která začíná již 4. prosince2009 a s výjimkou prázdnin 29. 1. a 12. 2. 2010, (místo toho se však uskuteční exkurze do provozovny sklářské firmy Detesk), potrvá do 19. března 2010.

„Návštěvu lze nejlépe začít ve zdejší Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské, kde se návštěvníkům budou věnovat studenti, kteří podají odborný výklad, ukážou učebny a zavedou je i do bohatým sklářským sortimentem naplněné školní prodejny studentských prací,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch LK Lidie Vajnerová.

Po nákupech zajímavých sklářských výrobků lze v pátek,  jako jediný otevírací pracovní den v zimě, od 13.00 hod. do 16.00 hod. navštívit místní Městské muzeum a ponořit se do historie sklářství, kde nechybějí skvělé artefakty Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové.

Firma Kortan - sklo bižuterie poté nabízí přehlídku výroby u sklářského kahanu a výrobu vinutých perlí nebo figurek přímo ve firemní prodejně.

Za prohlídku určitě stojí nově vzniklá Galerie na rynku na Malém náměstí, která vystavuje a prodává především umělecké práce zdejších sklářských výtvarníků.

„Další zastávkou by jistě měla být prodejna sklářské firmy Detesk s.r.o., která nabízí netradičně pojaté skleněné výrobky, třeba foukané lahve. Ty může kupující využít zejména k dekorativním účelům,“ zve na pěkný výlet Lidie Vajnerová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky