Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Školní buk z Jablonce nad Nisou je čtvrtý v republice!

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 10. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5738|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Celkem 4 864 hlasů vyneslo osmdesát let starý buk, který roste na zahradě Katolické základní školy majora Rudolfa Háska v Jablonci nad Nisou, na krásné čtvrté místo v celostátním finále soutěže o Strom roku 2007.

            Zapojit se do hlasování o Strom roku bylo možné třemi způsoby: Přes DMS, podpisem na hromadný hlasovací arch nebo prostřednictvím hlasovacích kupónů v některých časopisech. Hlasování bylo zpoplatněné a výtěžek ve výši 220.000,- Kč půjde na výsadbu nových stromů.

            Většinu hlasovacích archů pro jablonecký buk zakoupila základní škola, na jejíž zahradě se strom nachází. Využili peněz, které vydělali přímo žáci, zejména sběrem odpadových surovin. Hlasovací archy zakoupil také Liberecký kraj a své hlasy připojili členové Rady Libereckého kraje.

            Stromem roku se stala Stojanova lípa z Beňova na Přerovsku s rekordním počtem hlasů – 22.571. Výstava fotografií stromů, které se probojovaly do finále, bude připravena všem zájemcům ke shlédnutí v listopadu v Městském divadle v Jablonci nad Nisou.

            Více o soutěži, kterou koordinovala Nadace Partnerství, lze nalézt na www.stromzivota.cz.

 

 

Ing. Tomáš Komrzý

vedoucí oddělení samosprávy životního prostředí a zemědělství

odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí

Krajský úřad Libereckého kraje

U Jezu 642/2a

461 80  Liberec 2

tel. 485 226 353

e-mail: tomas.komrzy@kraj-lbc.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky