Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Slavnostní zahájení Krušnohorských vánočních trhů v Bruselu za účasti Libereckých zástupců

  • 19. 11. 2009 18:52

Sdílet článek

Slavnostního zahájení na Zastoupení svobodného státu Sasko se za Liberecký kraj kromě pracovníků Zastoupení kraje v Bruselu zúčastnila i paní Eva Hamplová, vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu. Zahájení proběhlo tradičně prostřednictvím projevů zástupců jednotlivých zemí. Za Sasko hovořil státní ministr pro justici a evropské záležitosti Dr. Jürgen Martens, za polskou stranu ředitel zastoupení Dolního Slezska v Bruselu Bartołomiej Ostrowski a za české regiony promluvil radní ústeckého kraje pro školství, mládež a sport pan Petr Jakubec.

 „Všichni zmiňovaní řečníci zdůraznili především nutnost pokračování v pozitivní spolupráci na jednotlivých hranicích, které nás již nesmějí oddělovat, ale naopak mají sloužit k vzájemnému obohacování lidí na všech jejích stranách,“ řekl Pavel Branda, zástupce Libereckého kraje v Bruselu.

 V této souvislosti zmínil pan Ostrowski také probíhající 20. výročí sametové revoluce a s ním související koncert českých nezávislých umělců, konaný dne 5. listopadu 1989 v polské Vratislavy, který byl později označen Václavem Havlem za „předehru“ samotné listopadové revoluce v Československu.

Poté byla přinesena obří štola, jejímž nakrojením jednotlivými zástupci pořádajících organizací byly Vánoční trhy symbolicky zahájeny.

Na trzích pak bylo možné ochutnat ze široké nabídky vánočně laděných pochoutek.

Z české strany se prezentovali Karlovy Vary hlavně svými tradičními lázeňskými oplatkami, ale i trochu netradičně pivem z produkce pivovaru Permon. Ústecký kraj, který se akce zúčastnil letos poprvé reprezentují produkty firmy Včelařství Schenk nabízející celou řadu výrobků z včelích produktů.

„Náš kraj reprezentují již tradičně výrobky dvou sklářských firem, Preciosa Figurky, s.r.o. a sklárny Egermann, s.r.o. Obě firmy patří z hlediska návštěvníků k nejatraktivnějším a svým zbožím udělají radost pod vánočním stromkem nejednomu z blízkých našich návštěvníků. Trhy jim také navíc slouží jako místo setkání s obchodními partnery z tohoto regionu,“ řekla Eva Hamplová.

Celá akce pokračuje ještě v dalších dnech až do neděle. Trhy je tak možné navštívit i v době pracovního volna a v klidu a pohodě užít vánoční atmosféry se svými blízkými, včetně těch nejmenších, pro které je právě o víkendu připraven speciální program v podobě soutěží a dárečků od samotného Mikuláše.

Vánoční trhy jsou v dalších dnech otevřeny i pro veřejnost.

Čtvrtek                       19.11. od 11.00 do 20.00 hod

Pátek                         20.11. od 11.00 do 20.00 hod

Sobota                       21.11. od 11.00 do 20.00 hod

Neděle                       22.11. od 10.00 do 19.00 hod

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky