Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sobota a neděle, dny státního smutku v České republice

Šírová Květa

  • 16. 04. 2010 23:46
  • Rozvoj

Sdílet článek

Ve dnech 17. až 18. dubna se v Polsku uskuteční smuteční obřady za oběti leteckého neštěstí. Pohřeb prezidenta Lecha Kaczyńského a jeho ženy Marieje se bude konat v neděli v Krakově.

Česká vláda mimořádně zasedala v souvislosti s polským leteckým neštěstím a na základě toho vyhlásila sobotu a neděli 17. a 18. dubna dny státního smutku.

Jan Kohout, místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí, vyzývá všechny obyvatele České republiky, aby dne 17. dubna v poledne uctili památku tohoto neštěstí minutou ticha. Vláda také rozhodla o stažení státních vlajek ČR na půl žerdi.

Hejtman Stanislav Eichler doporučuje organizátorům všech kulturních a sportovních akcí v Libereckém kraji připadajícím na tyto dny, aby zvážili vhodný způsob uctění památky obětí polského neštěstí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky