Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sokol Pěnčín oslavil  rovnou stovku s Bílými Tygry i pamětnicemi

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 20. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Více než 700 diváků se v sobotu 15. června sešlo v Pěnčíně u příležitosti 100 let od založení místní Tělovýchovné jednoty Sokol. Setkání dominovalo fotbalové utkání žáků FK Turnov s žáky hokejového BHK Turnov i přátelské utkání s Bílými Tygry. Nechyběli ani seskok parašutistů. Akce se konala pod záštitou náměstka hejtmana Petra Tulpy.

„Činnost Sokola má u nás dlouhou tradici a udržuje si velmi početnou základnu. Je to organizace, které je třeba si vážit a podporovat ji. Proto jsem rád převzal záštitu nad tak oslavami tak významného výročí,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Do pěnčínského sportovního areálu přijali pozvání k sehrání přátelského fotbalového utkání hokejisté Bílých Tygrů Liberec. Ve 14 hodin oslavu zahájil předseda Sokola  Čestmír Škréta spolu se starostou obce Karlem Bičíkem.

Nejprve na travnatou plochu vběhli žáci fotbalového FK Turnov spolu s žáky hokejového BHK Turnov, aby předvedli něco ze svého fotbalového umění. Od 15. hodin tito žáci doprovodili na travnatou plochu liberecké hokejisty spolu s místními fotbalisty. Ještě než hlavní rozhodčí Pavlín Jirků pískl do píšťalky, předal hlavní manažer krajského fotbalového svazu Jan König pěnčínským fotbalistům pohár pro vítěze soutěže I.B. třídy západ a popřál jim hodně úspěchů v I.A. třídě. 

Pak už začalo parádní fotbalové představení. Liberečtí hokejisté nastoupili v této základní sestavě: Petr Kolmann v bráně, Jan Ordoš, Ronald Knot, Radan Lenc, Petr Jelínek, Martin Láska, Michal Bulíř (C), Tomáš Nezbeda, Marek Zachar, Aleš Vladyka a Filip Pešan. Náhradníci Marek Shwarz, Tomáš Havlín, Ondřej Chrtek, Vítek Jančařík, Vratislav Kunst. Na lavičce byli i týmoví lékaři Lukáš Derner, Jakub Valský a Tomáš Filippi.

Domácí nastoupili v této základní sestavě: Martin Semenský v bráně, Josef Šerpán, Tomáš Mendlík, David Primásek, Jiří Žďárský, Jiří Mikula, Jan Škréta (C), Daniel Škréta, Michal Matějíček, Tomáš Bárta a Pavel Stach. Náhradníci Jindřich Škréta, Jan Zdražil, Jiří Brož, Martin Kratochvíl, Čestmír Škréta, Pavel Mizera, Aleš Rösler, Václav Lochman a Jaroslav Bárta.      

Fotbal se hrál v přátelském duchu a všichni aktéři ze sebe vydali všechno nejlepší ze svého fotbalového umění. O zábavu se staral zejména hlavní sudí Pavlín Paša Jirků, kterému od moderátorského pultu zdatně sekundoval Jan Havlíček, frontman skupiny De Bill Heads. Diváci tak mimo jiné poprvé v historii Pěnčína viděli v akci video rozhodčího a v průběhu druhého poločasu i seskok parašutistů. Zápas, který vidělo přibližně 700 diváků, nakonec skončil remízou 5:5 po poločase 3:2. Branky Pěnčína vstřelili 2x Tomáš Bárta, Daniel Škréta, Čestmír Škréta a Tomáš Mendlík za hosty pak skórovali 2x Michal Bulíř, Tomáš Nezbeda, Martin Láska a Marek Zachar. V penaltovém rozstřelu byli úspěšní domácí fotbalisté 5:2.

Do Pěnčína také přijaly pozvání dvě nejstarší členky Sokola. Paní Jiřina Absolonová, rozená Beránková, která ve svých 98 letech přijela domů do Pěnčína jen na tyto oslavy. Její tatínek byl jedním ze zakladatelů Sokola. A paní Běla Hobelantová, rozená Tomsová, které je 92 let a její tatínek byl zakladatelem a prvním náčelníkem místního Sokola. Zástupci Sokola o poločasové přestávce oběma přímo na hrací ploše předali kytice a popřáli hodně zdraví a vitality do dalších let.

Po celou dobu oslav byl pro děti zajištěn realizačním týmem Bílých Tygrů bohatý program.  Liberečtí s sebou přivezli i trofej prezidenta ČSLH a pohár za 2. místo mistrovství České republiky v ledním hokeji pro rok 2018-2019 a po skončení utkání uspořádali autogramiádu. Bohatý program oslav byl zakončen taneční zábavou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky