Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž o nejlepší potravinářský výrobek kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 03. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6239|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

K rozvoji zemědělství a potravinářství je velmi nutná jejich propagace a popularizace. Soutěž resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky Libereckého kraje o ocenění Výrobek Libereckého kraje z oblasti zemědělství – potravinářství je jeden ze způsobů, jak upozornit na kvalitní výrobky našich zemědělců a potravinářů.

„Cílem soutěže je ocenit nejlepší potravinářské výrobky v kraji nejen na základě jejich chuťových vlastností, ale i např. dle vlivu na zdraví zákazníka či designu obalu. Propagací těchto kvalitních výrobků nejen na území kraje, ale v rámci celé České republiky, se snažíme alespoň trochu pomoci v tvrdém konkurenčním boji se zahraničními produkty na našem trhu,“ uvedl náměstek hejtmana Libereckého kraje Radim Zika.

Tato soutěž je v letošním roce vyhlašována již popáté a podle vzrůstajícího počtu přihlášených výrobků je vidět, že mezi zemědělci a potravináři získává na stále větší popularitě.

Letos mají zpracovatelé a zemědělci možnost přihlásit svou produkci do 12 hlavních kategorií, které jsou dále členěny na dílčí kategorie. Vítěz v kategorii získává titul „Výrobek roku“ a celkový vítěz pak „Nejlepší výrobkem roku.“ Titul je udělován na dobu 2 let.

„Dosud nejúspěšnějším účastníkem soutěže jsou Jizerské pekárny spol. s r.o., které získaly již 8 vítězství v jednotlivých kategoriích a v letech 2004 a 2005 se jejich výrobek stal nejlepším výrobkem Libereckého kraje. Z drobných chovatelů a výrobců je velmi úspěšná Hana Maturová z Malé kozí farmy v Chuchelně, jejíž výrobky získaly již tři ocenění,“ přiblížil Zika nejúspěšnější producenty. Za dobu trvání soutěže získalo ocenění 30 výrobků od 16 výrobců.

            „Ocenění Výrobek roku Libereckého kraje pro rok 2008 bude slavnostně předáno v rámci 7. krajských dožínkových slavností, které se uskuteční 30. srpna v Radimovicích a na Sychrově. Vítězové jednotlivých kategorií získají vedle ocenění také finanční dary,“ doplnil Zika.

Přihlášky a bližší informace k soutěži jsou k dispozici na www.kraj-lbc.cz, pod odkazem Výrobek roku. Kontaktní osobou je Ing. Lenka Rychtaříková z odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí (tel. 485 226 612, e-mail: lenka.rychtarikova@kraj-lbc.cz). Přihlášky musí být doručeny na krajský úřad nejpozději do 30. května 2008.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky