Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2012 vyhrála firma EMBA z Pasek n. J.

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 05. 2012 15:33

Sdílet článek

 

V pěti krajích České republiky skončila soutěž určená firmám, které v běžném pracovním prostředí zaměstnávají lidi se znevýhodněním. V letošním, již pátém ročníku, byli oceněni zaměstnavatelé z Libereckého, Pardubického, Středočeského, Karlovarského kraje a z Prahy.

Vítěze již 5. ročníku vyhlásili radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) spolu s Antónií Dechťarovou,ředitelkou pořádající organizace Rytmus, a Hanou Polmanovou, ředitelkou Úřadu práce v Liberci, včera v sídle Libereckého kraje v Liberci.

Celkem bylo do pátého ročníku soutěže nominováno rekordních 110 firem prostřednictvím 281 nominací. Ze 19 firem, nominovaných v Libereckém kraji, se vítězem pátého ročníku soutěže Stejná šance – Zaměstnavatel 2012 stala firma EMBA, spol. s r.o. z Pasek nad Jizerou. Druhou oceněnou firmou je restaurace PIZZA RESTAURANT z Jablonce nad Nisou a na třetím místě se umístily JIZERSKÉ PEKÁRNY, spol. s r.o. – Pekárna LÍPA z České Lípy

Slova ředitele vítězné firmy EMBA, spol. s r.o., Evžena Pelikána:„ Tím, že zaměstnávám člověka s postižením, nemám pocit, že dělám něco zvláštního. Je to pro mě zcela přirozené a myslím, že by to tak mělo být pro všechny slušné lidi.“

Slova jeho zaměstnance pana Martina Ulricha:„Jsem rád, že jsem se mohl vrátit zpět do normálního života.“

Na závěr ještě slova druhého oceněného, majitele PIZZA RESTAURANT pana Martina Lejska:„ V restauraci zaměstnávám člověka se zrakovým postižením. V některých věcech je sice pomalejší, ale zas to vynahradí svým přístupem k zákazníkům. Zatím jsem se nesetkal s negativním ohlasem od hostů.“     

Mezi další zaměstnavatele, kteří se umístili do první desítky a byli oceněni na slavnostním vyhlášení, patří: Restaurace U Poláků , „D“ občanského sdružení, Krajský úřad Libereckého kraje, Městský úřad Český Dub, Jedličkův ústav, p.o., KFC Amrest, s. r. o. - provozovna Liberec, McDonald´s ČR, spol. s r. o.- NISA Liberec

Rytmus už tradičně prostřednictvím soutěže Stejná šance oceňuje firmy, které se přihlásily ke konceptu společenské odpovědnosti firem tím, že lidem s postižením dávají šanci získat práci na otevřeném pracovním trhu a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti.

„Cílem soutěže je podpořit firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, poskytnout jim veřejné uznání a prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe motivovat ostatní firmy, aby osoby se znevýhodněním zaměstnávaly,“ řekla Antónia Dechťarová, ředitelka společnosti Rytmus Liberec.

Nominace firem do soutěže mohla posílat široká veřejnost od 15. února do 31. března 2012. Odborné komise v jednotlivých krajích vyhodnocovaly podle předem stanovených kritérií firmy, které dokázaly udělat nejvíc při zaměstnání znevýhodněného člověka. Kritériem hodnocení v soutěži je například typ uzavřeného pracovně právního vztahu, délka pracovního vztahu, typ znevýhodnění zaměstnance v souvislosti se zastávanou pozicí, úprava pracovních podmínek, pracovní doby, ale i účast zaměstnance na neformálních firemních akcích, celkový přístup pracovního kolektivu, vstřícnost vedení firmy apod. Ve všech krajích byla spoluvyhlašovatelem Česká unie pro podporované zaměstnávání. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky