Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sportovní hry seniorů 2012 se konaly na Branžeži

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 05. 2012 12:28

Sdílet článek

 

Ve sportovně rekreačním areálu Ráj v katastru obce Kněžmost nedaleko známého rybníka Branžež se ve středu 16. 5. 2012 uskutečnil první ročník Sportovních her seniorů. Akce se zúčastnili obyvatelé tří domovů seniorů z Libereckého kraje. Finančně konání dne podpořila krajská organizace Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. V celkovém pořadí se z vítězství radovalo družstvo z Turnova, druhé místo si odvezli účastníci z Českého Dubu a bronz potěšil seniory a seniorky ze Semil.

Myšlenka na organizaci sportovního dne se zrodila rychle, a ještě rychleji byla uskutečněna. „Využili jsme možnost připravit pro naše klienty příjemné odpoledne. Dohodli jsme se na uspořádání akce s kolegy ze Semil a z Českého Dubu. Od prvního nápadu k jeho úspěšné realizaci uběhlo jen pár týdnů,“ řekl Jaroslav Cimbál, ředitel Zdravotně sociálních služeb Turnov.

Vedle klientů této organizace se dne zúčastnili družstva klientů z Domova důchodců Český Dub a ze Sociálních služeb města Semily.

Organizátoři připravili pro soutěžící pestrou nabídku soutěží, které byly přizpůsobeny zdravotnímu stavu účastníků, a samozřejmě i jejich věku.

„Podílel jsem se na průběhu soutěží spojených s hraním minigolfu. Byl jsem příjemně překvapen, jak golf všechny hráče i hráčky zaujal. Soutěže jsem si sám vyzkoušel, a tím víc si šikovnosti účastníků vážím,“ konstatoval Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub.

Podle jeho slov vzbudily zájem i další disciplíny, například střelba míčkem na mohylu z plechovek, či navíjení figurek šneků.

Sportovní den poskytl zúčastněným seniorům nejen soutěžní klání, ale i relax a posezení v příjemném prostředí spojené s občerstvením.

„Díky finanční podpoře od Asociace jsme soutěžícím mohli nabídnout dopoledne kávu s jablečným závinem. Po celý den pak nápoje, a samozřejmě nechyběl oběd. Celý program jsme ukončili okolo druhé hodiny odpolední, kdy jsme se rozjeli zpět do svých domovů,“ doplnil Zdeněk Šimon, ředitel Sociálních služeb Semily.

První ročník sportovního klání v krásné přírodě Českého ráje se vydařil. Všichni zúčastnění věří, že nešlo o ročník poslední.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky