Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

SŠ a MŠ Na Bojišti v Liberci zrekonstruovala dvě budovy

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 04. 07. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Budova jídelny a dílen a budova tělocvičny Střední a mateřské školy Na Bojišti v Liberci prošly rekonstrukcí. Zateplení obvodových stěn, výměna oken, zateplení střech obou budov a rekonstrukce vzduchotechniky v budově dílen proběhlo v rámci dvou projektů v celkové hodnotě 12,1 mil. korun. Realizace probíhala za plného provozu školy od října 2017 do května 2018 a cílem bylo snížení energetické náročnosti obou budov a splnění podmínek pro zavedení energetického managementu.

 „V obou případech byla předmětem podpory opatření, která vedou k energetickým úsporám na objektech. Realizací projektu došlo k výměně otvorových výplní otvorů, tedy oken a dveří, zateplení obvodových stěn a zateplení střechy objektu,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „V objektu jídelny a dílen je navíc instalováno také nucené větrání s rekuperací odpadního tepla, tedy rekuperační jednotka, která zajistí v učebnách jak regulaci tepla, tak výměnu vzduchu,“ dodává ředitel školy Zdeněk Krabs. Rekonstrukce probíhala za plného provozu školy.

V rámci projektu Snížení energetické náročnosti budovy tělocvičny byly celkové náklady 4,3 mil. korun. Dotace z Evropské unie z Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020 činila 1,6 mil. korun, což odpovídá 40% způsobilých výdajů projektu. V rámci projektu Snížení energetické náročnosti budovy jídelny a dílen dosahovaly celkové náklady 7,8 mil. korun, přičemž dotace Evropské unie činila 3 mil. korun.

Samotná rekonstrukce probíhala od října 2017 do května 2018 a v zimním období byla přerušena. Stavbu prováděla firma Pozemní stavitelství s. r. o., technický dozor investora zajišťovala firma Varia s. r. o. a o BOZP se postarala firma FRAM Consult a. s.

V budoucnu čeká školu také oprava hlavní budovy, která má stále původní fasádu a vyžaduje další drobné opravy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky