Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stanislav Zindulka uvede jubilejní 15. benefiční aukci Nadace Euronisa

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 11. 2011 17:03

Sdílet článek

 

Nadace EURONISA pořádá již 15. benefiční aukci, tentokrát ve spolupráci s patronem nadace, hercem Stanislavem Zindulkou.

Dne 26. listopadu se od 14 hodin multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje promění pod záštitou radního LK pro sociální věci Pavla Petráčka v dražební síň. Draženo bude dohromady 180 děl v celkové hodnotě 863 000,- korun. Nového majitele může získat například ručně tvarované křišťálové sklo od Reného Roubíčka, které bude draženo s vyvolávací cenou 40 000 korun.

Dalším významným dílem, které již brzy ozdobí stěnu úspěšného dražitele, je obraz od významného českého malíře, Vlastimila Zábranského. Dražba akrylu s názvem „Jste ve správný čas na správném místě“ bude zahájena na 30 000 korunách.

Na své si přijdou i méně movití milovníci umění. Pro ně jsou připraveny nádherné obrazy například od Luboše Bretta, malíře z Jablonného v Podještědí. Zajímavá jsou také op-artová díla začínajícího malíře Tomáše Drahoňovského. Nejlevnější díla, například od paní Serafínové, jsou za pouhých 400 korun.

Všichni výtvarníci, jejichž díla si můžete prohlédnout na výstavě od 21. do 25. listopadu v prostorách ČSOB v Liberci 1. Máje 18, věnují do aukce svá díla zdarma. Patří jim tak velký dík.

 

Čtrnáct dosavadních aukcí vyneslo více než 10 000 000 korun, které byly použity na podporu sociálně zaměřených neziskových organizací působících v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku.

 

Bližší informace a katalog na stažení naleznete na webových stránkách Nadace EURONISA.

Nadace EURONISA byla založena v Liberci v roce 1995. Do dnešního dne podpořila více než 1150 projektů 275 neziskových organizací. Posláním Nadace EURONISA je pomáhat lidem žít plnohodnotný život nezávisle na jejich věku, sociálním postavení a zdravotním stavu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky