Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Startuje druhý ročník soutěže Starosta roku

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 06. 2010 14:17

Sdílet článek

 

Po loňské úspěšné premiéře se opět vrací soutěž Poštovní spořitelna Starosta roku. Od 1. června do 6. září tak mohou sami obyvatelé malých obcí nominovat svého starostu či starostku, kteří se výrazně zasazují o rozvoj místa, kde žijí. Na konci roku 2010 pak odborná komise vybere vítěze, který pro svou obec nově získá čtvrt milionu korun. Soutěž vyhlašuje Poštovní spořitelna a Nadace VIA. Mediálním partnerem soutěže je regionální Deník.

„Minulý ročník nás překvapil velkým zájmem, lidé nominovali celkem 220 svých starostů. Veřejnost se tak mohla dozvědět o jejich práci a vyslovit jim uznání za mnohdy nedoceněnou práci. Doufáme, že se ze soutěže stane tradice, která bude pomáhat obcím v jejich rozvoji,“  popisuje Petr Jaroš, výkonný ředitel pro obchodní rozvoj a strategii Poštovní spořitelny.

Soutěž je určena pro starosty obcí do dvou tisíc obyvatel, nominaci musí podepsat alespoň dvacet lidí, kteří zde trvale nebo přechodně žijí. Kromě základních údajů je potřeba také popsat, jak se po dobu starostování přihlášeného změnil život v obci a čím konkrétně k tomu nominovaný přispěl. Přihlášku je nutné doručit do Nadace VIA nejpozději do 6. září 2010.

Nominace poté posoudí hodnotící komise, která z nich vybere pět kandidátů postupujících do 2. kola. Členové komise pak osobně navštíví všechny finalisty, aby se na místě seznámili s jejich prací a s fungováním obce.

„Vítěz soutěže by se měl starat o všestranný a trvale udržitelný rozvoj obce, podporovat její kulturní a společenský život a zapojovat občany do rozhodování o věcech veřejných,“ popsala Katka Bláhová, manažerka projektu Poštovní spořitelna Starosta roku, Nadace VIA.

Soutěž „Poštovní spořitelna Starosta roku“ probíhá v rámci programu podpory projektů zaměřených na komunitní rozvoj, který vyhlašují ČSOB a PS ve spolupráci s Nadací VIA. Veškeré další informace jsou dostupné na webových stránkách www.postovnisporitelna.cz nebo www.nadacevia.cz.

 

 

 

Kontakt pro média:

Denisa Salátková, tisková mluvčí Poštovní spořitelny

e-mail: denisa.salatkova@postovnisporitelna.cz

mobil: +420 603 800 664

web: www.postovnisporitelna.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky