Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Statutární náměstkyně hejtmana LK zahájila Dny vietnamské kultury

  • 12. 11. 2009 09:14
  • Rozvoj

Sdílet článek

Lidie Vajnerová společně se Zdeňkem Bursou (radní pro ekonomiku) a Vítem Příkaským (náměstek hejtmana LK pro hospodářský a regionální rozvoj) zahájila 11. listopadu výstavu Dny vietnamské kultury v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

„Ve Vietnamu se zvolna rozvíjí cestovní ruch – země je bohatá jak na kulturní, tak na přírodní bohatství, na své si přijdou i milovníci sportu, a tak dnešní přehlídka může být pro návštěvníky prvním a dobrým kontaktem se zemí, která patří mezi prioritní země české zahraniční rozvojové spolupráce. Liberecký kraj jde v tomto směru hodně příkladem,“ řekla statutární náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová.  

Návštěvníci knihovny si mohli v prvním patře prohlédnout exponáty, které přivezla krajská delegace z dubnové návštěvy Vietnamu, bannery popisující Vietnam jako zemi a její zvyky, nebo fotografie jak se žije vietnamským obyvatelům v České republice. Vernisáž byla doprovozena ochutnávkou vietnamských specialit jako jsou Wasabi pokryté zelené hrášky, sladké i slané pochutiny nebo čaj z houby Reishi, který se pije na nesmrtelnost.    

Výstava V Krajské vědecké knihovně v Liberci potrvá do 27. listopadu 2009.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky