Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavbou roku LK je malá budova liberecké společnosti ERMEG

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 09. 2010 13:23

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK Vít Příkaský (ČSSD) dnes vyhlásil v sídle Libereckého kraje výsledky 6. ročníku veřejné soutěže Stavba roku LK 2010. Stavbou roku LK  - Cena Doc. Ing. arch. Hubáčka Dr. h. c., pro rok 2010 se stala Malá administrativní budova společnosti ERMEG, s.r.o., která sídlí v Žitavské ulici, č.p. 48, v Liberci. 

Cenu z rukou náměstka hejtmana a ředitele KÚ LK René Havlíka převzali Pavel Jelínek, zakladatel společnosti ERMEG s.r.o., Petr Stolín, projektant a architekt, a Jiřina Chourová, zástupkyně společnosti BREX s.r.o., dodavatele stavby.

„Liberecký kraj a partnerské organizace již pošesté vyhlásily veřejnou soutěž Stavba roku Libereckého kraje. Záměrem této populární soutěže je seznámení veřejnosti se současnými výsledky stavebních činností a architektonické tvorby v kraj,“ uvedl náměstek hejtmana.

Vedle absolutního vítěze porota předala Cenu Ing. Dr. Štěpána Ješe 2010 Antonínu Kottnauerovizovi z Power Service za Integrovaný projekt snížení energetických nároků Podještědského sportovního areálu Český Dub, včetně využití obnovitelných zdrojů tepla ve formě biomasy a solární energie.

V soutěži Stavba roku Libereckého kraje JUNIOR 2010 byl nejlepší Vojtěch Feigl ¨ze SPŠ stavební Liberec, který získal ocenění spolu s konzultantem projektu Jakubem Středou

za projekt Rodinný dům s malou vodní elektrárnou, kterým předal ocenění náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl. Oba pak vyhráli i Cenu Sympatie.

Zvláštní cenu si odnesl Jan Šebek za  Projekt Dům vinaře v Českém ráji

Soutěž o Cenu JUNIOR byla letos  určena studenty všech stupňů škol a vzdělávacích zařízení, včetně rekvalifikačních kurzů.. Cena Ing. Dr. Ješe 2010 se letos soustředila na inovační činnosti a nestandardní přístupy k řešení ve stavebnictví v Libereckém kraji,“ zhodnotil letošní ročník Vít Příkaský, zároveň předseda poroty, a připomněl, že vloni se Stavbou roku 2009 stala synagoga v Turnově.

Vyhlášení výsledků se také zúčastnili Bohumil Meixner, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a předseda představenstva Regionálního stavebního společenství Liberec,Karel Urban, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Oblastní kancelář Liberec, František Fiala, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Regionální stavební společenství Liberec, Bohuslav Štancl, technický ředitel Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky