Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Střední školu strojní, stavební a dopravní čekají změny. Část areálu převezme liberecká zdravotní škola

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 10. 2022 13:11
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Část areálu liberecké střední školy strojní, stavební a dopravní (SŠSSD) bude mít od 1. ledna příštího roku nového vlastníka. Stane se jím Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Liberec. Ta převezme domovy mládeže v Zeyerově a Jungmannově ulici a školní jídelnu v ulici Truhlářská. Důvodem převodu je zejména snaha Libereckého kraje zefektivnit řízení SŠSSD poté, co ji od října letošního roku převzal nový ředitel Josef Janeček, snížit administrativní zátěž a také umožnit zdravotnické škole lépe využít blízkost nového působiště. 

„Chtěl bych ubezpečit žáky Střední školy, strojní, stavební a dopravní a jejich rodiče, že naší hlavní prioritou je zachovat dosavadní kvalitu výuky, a to se stejnými učiteli a stejným školním vzdělávacím programem. Dojde jen ke snížení počtu pracovišť, ve kterých je škola v současné době umístěna. Je třeba si uvědomit, že škola měla doposud složitou organizační strukturu. Tímto krokem chceme ulehčit vedení jeho náročnou a zodpovědnou práci. Rád bych také poděkoval ředitelce zdravotnické školy Janě Urbanové, která se tohoto nesnadného úkolu chopí,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

SŠSSD nyní sdružuje střední školu s kapacitou 1.631 žáků na adresách Truhlářská, Letná, Ještědská a Řepná, dále domov mládeže s kapacitou 400 lůžek na adresách Zeyerova a Jungmannova, školní jídelnu s kapacitou 1.100 stravovacích míst na adresách Truhlářská a Zeyerova a také školní jídelnu s kapacitou 900 strávníků, a to na adresách Letná, Ještědská a Zeyerova.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky