Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Studenti sklářské školy vystavují k 160. výročí v Karlových Varech

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 15. 04. 2016 10:45
  • Školství

Sdílet článek

Mladí autoři ze Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově vystavují, u příležitosti 160. výročí založení školy, v Sun Gallery Blue House Spa Resort Sanssouci v Karlových Varech. Jejich práce mohou návštěvníci obdivovat až do 30. června 2016.

V Sun Gallery jsou vystavena díla studentů, která vznikla v rámci výuky od roku 2006 do současnosti. Vedle skleněných plastik jsou zastoupeny ukázky užitého umění i designu nápojového skla.

Výstava představuje sklářskou školu v Kamenickém Šenově především jako instituci, kde se spojuje výtvarná edukace a řemeslná příprava pod vedením špičkových výtvarníků a dílenských mistrů, a nabízí přehlídku různorodých výtvarných i technických postupů. Jde o klasické sklářské techniky, jakými jsou rytí, broušení a malování skla, i o moderní techniku taveného skla, pískovaného nebo leptaného skla a kombinaci technik. Z technických důvodů není na výstavě zastoupen Design světelných objektů, který je jedním z nosných borů studia, a nový obor Užitá malba.

Výstava je přístupná zdarma denně.

Sklářská škola v Kamenickém Šenově je nejstarší sklářskou školou na světě (založena v roce 1856) a patří k nejvýznamnějším odborným školám nejen v ČR, ale i v mezinárodním kontextu. V současnosti nabízí studium v těchto odděleních: Rytí skla, Malování skla, Broušení skla, Design světelných objektů, Sklo v architektuře (zkrácené studium) a Užitá malba.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky