Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sympozium středních škol včera zahájil v Železném Brodě hejtman LK

Šírová Květa

  • 19. 09. 2010 08:30
  • Školství

Sdílet článek

Sympozium uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje včera v Železném Brodě zahájil hejtman Stanislav Eichler, který nad akcí převzal záštitu.

„Není náhodou, že Sympozium uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje, je pořádáno právě u nás. I přesto, že je Liberecký kraj svou rozlohou a počtem obyvatel druhým nejmenším krajem České republiky, disponuje v porovnání s republikovým standardem významným zastoupením škol poskytujících vzdělání v uměleckoprůmyslových oborech,“ řekl hejtman LK Stanislav Eichler ve své úvodní řeči.

Slavnostního zahájení třetího ročníku sympozia, které letos nese téma ČTYŘI ZÁKLADNÍ ŽIVLY / FOUR BASIC ELEMENTS, se zúčastnili také náměstkyně ministra školství Eva Bartoňová, náměstek hejtmana LK pro školství tělovýchovu a sport Radek Cikl a další osobnosti Libereckého kraje. Nechyběli ani studenti průmyslových škol z celého Liberecka, ale ani jejich kolegovéze sousedních zemí Německa, Slovenska a Bulharska.

„Nyní se žáci rozjedou do dílen po celém Libereckém kraji, kde budou až do pátku vyrábět svá soutěžní díla. Ta pak během soboty posoudí odborná porota složená z předních osobností české umělecké branže, jakými jsou například Ludmila Šikolová, Jiří Harcuba, Miroslav Cogan, Zdeněk Lhotský nebo Oldřich Palata,“ vysvětluje hejtman LK průběh nadcházejícího týdne.

Slavnostní zakončení a vyhlášení oceněných děl proběhne v neděli 26. září od 11.30 hodin v Městském divadle v Novém Boru. Od 14 hodin bude připravena ve Sklářském muzeu v Novém Boru vernisáž všech děl vzniklých v průběhu Sympozia. Artefakty budou v muzeu vystaveny očím veřejnosti až do 24. října 2010. Liberecký kraj poté daruje třináct vítězných děl do stálé expozice Severočeského muzea v Liberci. Ostatní soutěžní díla budou následně věnována jednotlivým školám. Ty s nimi budou moci naložit podle svého uvážení, například prodejem a následným využitím získaných finančních prostředků na provoz školy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky