Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sympózium uměleckoprůmyslových škol jde do finiše

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 09. 2010 14:19
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Sympozium uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje 2010, které bylo zahájeno pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera a senátora za Českolipsko Karla Kapouna (oba ČSSD), v sobotu 18. září 2010 v železnobrodském Městském divadle, vyvrcholí v neděli 26. září v 11. 30 hodin v Městském divadle v Novém Boru. Soutěžní setkání mladých umělců bude slavnostně zakončeno vyhlášením nejlepších děl vzniklých v průběhu uplynulého týdne.

Ceny vítězům předá náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl (ČSSD), senátor Karel Kapoun a další osobnosti politického a uměleckého života. Své ceny budou předávat také někteří patroni a sponzoři dílen.

 „Sympozium uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje 2010 navazuje na dva předchozí ročníky, které se konaly v letech 2004 a 2007. Jedná se o soutěžní setkání žáků uměleckoprůmyslových oborů, například sklářů, kovářů, rytců, malířů skla, zlatníků a dalších, při němž si mladí lidé mohou porovnat své dovednosti se studenty ostatních škol, seznámit se s novým prostředím či jinými technikami práce,“ uvedl náměstek hejtmana.

V každé z celkem třinácti dílen bude v sobotu odbornou porotou vybráno jedno nejlepší dílo, které bude oceněno při slavnostním zakončení. Sympózia se zúčastnilo jednasedmdesát účastníků pocházejících zejména z Libereckého kraje, ale také ze zahraničí – Slovenska, Německa a Bulharska.,

Ve 14 hodin bude vernisáží ve Sklářském muzeu v Novém Boru zahájena výstava všech děl vzniklých v rámci Sympozia, která potrvá až do 24. října a bude přístupná i veřejnosti. Po jejím ukončení věnuje Liberecký kraj vítězná díla do stálé expozice Severočeského muzea v Liberci a ta zbývající poputují do škol, v nichž vznikla. Ty s nimi budou moci naložit podle svého uvážení, například prodejem a následným využitím získaných finančních prostředků na provoz školy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky