Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Taneční mistrovství České republiky se vrací do Jablonce

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 29. 05. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Taneční mistrovství České republiky v disciplínách WADF Czech Dance Championship se vrací do Jablonce nad Nisou. Uskuteční se od 7. do 9. června v Městské sportovní hale.

Projekt zaštítil náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený řízením rezortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Petr Tulpa.

Tančit se bude po tři dny, přihlášeno je 34 tanečních škol, mistrovství se zúčastní děti, mládež i dospělí tanečníci z celé České republiky. Tančit se bude na třech tanečních parketech, podporovat a fandit bude až 1000 diváků každý den. Nejpočetnější výpravy chystají školy Taneční a pohybová škola ILMA Turnov, Rytmus Úvaly, Cross Dance Kolín a Stonožka Bruntál.

K vidění bude mnoho tanečních disciplín v pěti věkových kategoriích. Nejpočetněji obsazené disciplíny jsou tradičně karibské styly, salsa, bachata, merenge a latinsko-americké styly – a to ve čtyřech věkových kategoriích. Další dobře obsazenou disciplínou je pompon cheer.

V porotě zasednou profesionální tanečníci nejen z České republiky, chybět nebudou speciální hosté a určitě nebude chybět tradiční společný tanec s porotou. Mistrovství je otevřené a tak letos přivítá i tanečníky z Ukrajiny.

Soutěžní klání i doprovodný program je veřejně přístupný. Mistrovství České republiky je současně kvalifikací pro Mistrovství světa v disciplínách WADF, které se bude konat 17. až 23. listopadu tohoto roku v libereckém Centru Babylon.

Celou taneční soutěž jako pořadatel zajišťuje FIT Livestyle s.r.o. ve spolupráci s ILMA z.s. pod vedením Ilony Šulcové a Mariana Šulce.

TZ: TaPŠ ILMA

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky