Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tchajwanští protipovodňoví odborníci navštíví Liberecký kraj

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 10. 2010 14:27
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová přijme v pátek 5. listopadu v 10 hodin v sídle Libereckého kraje , U jezu, v Liberci delegaci tchajwanských odborníků, kteří se zabývají protipovodňovými záležitostmi. Tchajpejští odborníci poté ve 13.15 hodin navštíví obec Novou Ves, kde s nimi bude jednat starostaJaroslav Müller.

Členy delegace jsou zástupci státního Institutu pro informační technologii Cynthia Chow, mezinárodní ICT spolupráce a projekt management, Jack Wu, průkopník a expert v oblasti Operační středisko ochrany před katastrofami na Tchajvanu, Merlin Ho, expert na tele-detekci a telekomunikaci v oblasti aplikace zmírnění katastrof na Tchaj-wanu a v přilehlých zemích, a dále zástupci Kulturní a ekonomické kanceláře Tchajpeje v Praze:Robert Ho, ředitel ekonomické divize Dominic Chen, senior úředník, ekonomická divize.

“Je to už druhá návštěva odborníků z Tchaj-wanu, kteří při své nedávné návštěvě nabídli našemu kraji konkrétní  pomoc v oblasti protipovodňového ICT kontrolního systému,”připomněla Lidie Vajnerová.

Hosté české straně totiž představili ICT systém proti povodním, který je používaný v jejich zemi při své návštěvě 1. října. Jelikož Tchaj-wan je často postihován různými druhy katastrof a ani ničivé povodně různého charakteru nejdou výjimkou, nabídli členové delegace našemu kraji spolupráci a know-how v této oblasti:

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky