Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tisková zpráva po zasedání Krizového štábu Libereckého kraje dne 30. 8. 2010

Bc. Fulková Andrea

  • 30. 08. 2010 17:26

Sdílet článek

V Liberci dnes odpoledne zasedal Krizový štáb Libereckého kraje. „Jsem rád, že další obce žádají o nasazení vězňů. Je to pro ně obrovská pomoc poté, co se z některých oblastí stahuje armáda a hasiči. Nově zájem projevily například Heřmanice a Chrastava, která požaduje třicet vězňů. Pozitivní ohlasy jsou také z Dětřichova. Tam jsou vězni již nasazeni, vedení obce je
s jejich prací spokojeno a bude požadovat prodloužení jejich činnosti nad rámec již dohodnutého rozsahu práce,“
říká hejtman Libereckého kraje a místopředseda Asociace krajů ČR Stanislav Eichler. Silnice Chrastava – Nová Ves bude provizorně zprovozněna již od zítřka s tím, že bude sjízdná i pro hromadnou dopravu. Frýdlantská vodárenská společnost stále eviduje 44 osob bez pitné vody. V Chrastavě byl v sobotu v předstihu zprovozněn provizorní most jako náhrada za dočasnou mostovku, kterou vojáci postavili již před čtrnácti dny. Původně měl být dán do provozu až v pondělí. K dnešnímu dni jsou sečteny škody ve 43 obcích a zatím dosahují zhruba pěti miliard korun. „Podle našich odborníků přesáhnou škody po sečtení poškození všech obcí v Libereckém kraji původně avizovaných sedm miliard korun. V současné době se začíná připravovat na Chrastavsku a Hrádecku podobný projekt jako již zveřejněný plán obnovy území projekt Mosty Frýdlantsko. Díky němu se při integraci všech investorů, ať již státu, obcí, kraje i soukromých subjektů, dají uspořit stovky milionů korun,“ dodává Stanislav Eichler. Ten ve středu navštíví v rámci zahájení školního roku dvě školy ve Frýdlantském výběžku. Konkrétně Střední lesnickou školu ve Frýdlantě a Základní a Mateřskou školu Raspenava, která byla při nedávných povodních značně poškozena.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky