Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Titulem „Škola roku Libereckého kraje 2011“ se pyšní hned dvě školy

Šírová Květa

  • 22. 10. 2011 10:16
  • Rozvoj

Sdílet článek

Školou roku Libereckého kraje 2011 jsou hned dvě školy, a to Střední zdravotnická škola Turnov a Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec. Ocenění a symbolický šek předal ředitelům obou škol náměstek hejtmana Radek Cikl při pátečním společenském večeru konaném v rámci veletrhu vzdělávání a pracovních příležitosti EDUCA 2011 MYJOB v liberecké Tipsport aréně.

„Jedná se o nultý ročník. Chceme založit tradici a titul ŠKOLA ROKU LIBERECKÉHO KRAJE udělovat každý rok. Věřím, že to napomůže k dalšímu zvyšování kvality vzdělávání na našich středních školách,“ řekl náměstek hejtmana Radek Cikl.

Hodnoceno bylo všech 37 středních škol a učilišť zřizovaných Libereckým krajem. Hodnocení škol probíhalo podle osmi hlavních kritérii, která byla schválena Radou Libereckého kraje a následně zveřejněna. Mezi kritérii nechyběly podmínky pro vzdělávání, ekonomické ukazatele, účast žáků a jejich případné úspěchy na různých odborných soutěžích apod.

Obě vítězné školy získaly stejný počet bodů, proto resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu přistoupil k možnosti vyhlášení a finančnímu ocenění obou škol. Kromě prestižního ocenění totiž získala každá ze škol finanční odměnu ve výši 300 000 Kč

Jsem rád, že resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu připravil nástroj, kterým bude v následujících letech hodnotit kvalitu středních škol. Vítězům gratuluji,“ dodalnáměstek Cikl.

Ocenění z rukou náměstka Cikla převzala ředitelka Střední zdravotnické školy Turnov Lenka Nováková a ředitel Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a VOŠ Liberec Josef Šorm.

V rámci společenského večera byla také předána ocenění vystavovatelům veletrhu vzdělávání a pracovních příležitosti EDUCA 2011 MYJOB. Ocenění za nejlepší expozici v kategorii škol získala Střední integrovaná škola ve Vysokém nad Jizerou a mezi firmami byla nejlepší expozice firmy provozující internetový portál Liberec mě baví.     

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky