Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turistické informační centrum se přestěhovalo na železnobrodskou radnici

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 01. 2015 14:39

Sdílet článek

(zpráva města Železný Brod) - Turistické informační centrum sídlí nově od 2. února 2015 v budově radnice „A“ v přízemí vpravo (náměstí 3. května 1). Otevřeno je dle běžné mimosezónní otevírací doby: po–pá 9–12 a 12.30–16, so 9–13 hod.). V souvislosti s přestěhováním TIC došlo ke změně pevné linky.  Telefonické kontakty na Turistické informační centrum Železný Brod jsou následující: pevná linka: 483 333 999,  mobil: 778 527 000.

Během posledních lednových dní se Turistické informační centrum přestěhovalo do budovy radnice.                    V prostorách radnice bude provoz TIC Železný Brod zahájen v pondělí 2. února. TIC Železný Brod spadá pod Informační a kulturní středisko Železný Brod, které je organizační složkou Města Železný Brod. Pod správu IKS patří mimo Turistické informační centrum ještě Městské divadlo a Městská galerie Vlastimila Rady.  

Náplň práce turistického informačního centra je opravdu rozmanitá, důležitou roli v ní hraje především rychlé předávání informací. Umístění v Klemencovsku bylo velmi atraktivní pro návštěvníky a splňovalo trend měst       a obcí umísťovat svá turistická informační centra do zajímavých historických staveb v centru města. S sebou to však v případě Železného Brodu neslo více negativních věcí: problematické předávání informací na oddělených pracovištích IKS, nemožnost vyřešit bezbariérový vstup do TIC, problémy s umístěním stojanů na kola. Věříme, že nové umístění usnadní všem pracovníkům IKS práci ve prospěch všech návštěvníků.

„Práce v turistických informačních centrech je prací dlouhodobě, a to v celorepublikovém měřítku, podhodnocována. Jazykové a počítačové znalosti, všeobecný přehled, místní znalost, ale i znalost celého regionu, komunikační schopnosti a umění být příjemnou obsluhou i pod velkým stresem je velkým zatížením pro pracovníky turistických informačních center.  Proto závěrem právě jim patří poděkování,“  řekla   Iva Chaloupková, vedoucí IKS Železný Brod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky