Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Týden náhradního rodičovství přiblíží pěstounství a jeho peripetie

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 13. 10. 2021 17:26
  • Sociální

Sdílet článek

Pátý ročník Týdne náhradního rodičovství se v Libereckém kraji koná letos od 18. do 24. října. Pořádá jej pracovní skupina pro vyhledávání náhradních rodičů v rámci kampaně MÍT DOMOV A RODINU – „Samozřejmost, nebo vzácnost?“ Hlavní náplní akcí budou volně přístupné besedy a debaty s odborníky a pěstouny, akce pro děti a kontaktní kampaň se skutečnými pěstounskými příběhy.

Během týdne náhradního rodičovství se uskuteční několik akcí pro veřejnost po celém Libereckém kraji. V rámci kontaktní kampaně budou pracovníci doprovázejících organizací a Krajského úřadu Libereckého kraje seznamovat veřejnost s tématem pěstounství.

„Zájemci budou mít i mimořádnou příležitost setkat se přímo s pěstouny a zeptat se jich na cokoliv, co je zajímá. Lidé, které tato problematika zajímá, a třeba by se rádi také stali pěstouny, budou mít tak jedinečnou šanci zjistit skutečně vše potřebné,“ upozorňuje Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro sociální věci.

Během týdne bude v ulicích také kontaktní kampaň, která představí skutečné příběhy pěstounství z Libereckého kraje. Na několika místech v Libereckém kraji veřejnost přečte příběhy dětí žijících v pěstounské péči a popovídají si s odborníky na náhradní rodinnou péči. Bannerová kampaň bude k vidění v Liberci na náměstí Dr. Edvarda Beneše, v České Lípě v prostoru mezi obchodními domy Andy a Banco, v Turnově v Centru pro rodinu Náruč a v Tanvaldu v Rodinném centru Maják.

Program Týdne náhradního rodičovství

V úterý 19. října se v Centru Domov a rodina v Semilech koná beseda „Děti patří do rodiny“. V průběhu dne si lze prohlédnout prostory centra a pro děti bude přichystaný doprovodný program. Ve stejný den přivítají sociální pracovnice na Městském úřadě v Železném Brodě zájemce o náhradní rodičovství.

Ve středu 20. října se koná akce„Pěstounství – mýty a realita“, která se bude konat Krajské vědecké knihovně v Liberci. Čeká Vás povídání odborníků a pěstounů, kteří se podělí o své zkušenosti s náhradním rodičovstvím.

Ve čtvrtek 21. října zájemce přivítají pracovníci Centra Domov a rodina, tentokrát v Turnově. Po celý den budou veřejnosti otevřeny prostory centra, proběhne beseda „Děti patří do rodiny“ a pro nejmenší bude přichystaný doprovodný program.

Bližší informace o jednotlivých akcích jsou na webu kampaně www.mitdomovarodinu.cz. Kampaň MÍT DOMOV A RODINU – „Samozřejmost, nebo vzácnost?“ má za cíl zvýšit zájem o náhradní rodinnou péči a získat náhradní rodiče pro děti, které nemohou vyrůstat ve své původní rodině.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky