Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Učitelé budou na semináři zjišťovat jak nejlépe třídit odpad ve škole

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 04. 2011 16:19
  • Školství

Sdílet článek

 

Seminář o odpadech pro pedagogy základních a středních škol, který je součástí projektu Libereckého kraje a společnosti EKO-KOM, a. s. „Třídíme ve škole“, se koná v pondělí 11. dubna od 9 hodin na Krajském úřadě LK v Liberci, U Jezu, v Liberci. Exkurze, která začíná v 12.45 hodin v provozovně Kovošrotu v Liberci – Františkově, se zúčastní radní pro zemědělství a životní prostředí Libereckého kraje Jaroslav Podzimek (ČSSD).

Seminář je určen pro všechny pedagogy základních a středních škol.

Součástí setkání bude kromě přednášek odborníků rovněž diskuze a praktická exkurze.

Vzdělávací program je akreditován MŠMT a všichni pedagogové obdrží osvědčení o absolvování vzdělávacího programu společnosti EKO-KOM, a. s. pořádaného v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.

„Liberecký kraj podporuje třídění odpadu. Za tím účelem má uzavřenou dohodu o spolupráci se společností EKO – KOM, a.s. Smyslem projektu je zvýšit zapojení obyvatel do třídění odpadů, zvýšení účinnosti třídění a recyklace odpadů s cílem snížení množství odpadů ukládaných bez využití na skládky. V rámci projektu Libereckého kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM mají města a obce možnost získat prakticky bezplatně kontejnery na separovaný sběr,“ uvedl Jaroslav Podzimek, krajský radní pro zemědělství a životní prostředí..

Informační kampaň v rámci projektu se zaměřuje i na výchovu a osvětu v rámci „školního programu“ a správné třídění. Letos tak probíhá další fáze vzdělávacího projektu „Třídíme ve škole“, na jehož základě jsou školám poskytovány informace a technická podpora pro zavádění systému třídění odpadů. Školní program navazuje na vzdělávací systém Recyklohraní. Projekt je začleněn do ekologické výchovy Libereckého kraje.

„Součástí projektu bude letos také další ročník soutěže o Zlatou popelnici, tzn. hodnocení  měst a obcí Libereckého kraje v separaci využitelných složek odpadů,“ připomněl radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky