Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Upozornění na zhoršené rozptylové podmínky na území Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 01. 2013 12:00

Sdílet článek

V oblasti měst Liberec, Jablonec n. Nisou, Česká Lípa byla již druhým dnem naměřena zvýšená koncentrace tuhých znečišťujících látek v ovzduší.

Hodnoty překračují 24 hodinové průměrné koncentrace suspendovaných částic PM10. V této souvislosti platí doporučení týkající se omezení pohybu venku, a to především ráno a večer, a větší fyzické aktivity venku. Situace může negativně působit na starší osoby a malé děti a dále kardiaky a astmatiky. Tyto osoby by měly omezit pohyb ve venkovním prostředí. Občané by rovněž měli větrat spíše krátce a intenzivně a zvážit posílení vlastní imunity přísunem vitamínů.

Aktuální informace o stavu znečištění ovzduší na www.chmi.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky