Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Už v pátek se vyhlásí výsledky soutěže Nejlepší kronika Libereckého kraje 2015

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 09. 09. 2015 15:29

Sdílet článek

Vyhlášení výsledků soutěže Nejlepší kronika Libereckého kraje 2015 se uskuteční již tento pátek 11. září od 13:00 hodin v Severočeském muzeu v Liberci. Oceněni budou kronikáři a jejich kroniky ve dvou kategoriích, obce s počtem do 2 000 obyvatel a obce s počtem nad 2 000 obyvatel. Vyhlašovatelem je Liberecký kraj ve spolupráci s Ještědskou pobočkou České archivní společnosti a Severočeským muzeem v Liberci, záštitu nad akcí převzal hejtman Martin Půta.

Cílem soutěže je podpořit a ocenit náročnou práci městských a obecních kronikářů a upozornit širokou veřejnost na význam kronik pro uchování pravdivého obrazu současné doby pro budoucí generace.

Poprvé byla soutěž vyhlášena v roce 2013 a ocenění je udělováno vždy po dvou letech, letos se tedy jedná o 2. ročník. Do klání o titul Nejlepší kronika Libereckého kraje 2015 se přihlásilo celkem 17 měst a obcí, z toho 5 v kategorii nad 2000 obyvatel a 12 v kategorii do 2000 obyvatel. Na slavnostním vyhlášení budou předány diplomy a finanční odměny kronikářům a starostům tří nejúspěšnějších obcí v každé kategorii. Vítězové získají finanční odměnu ve výši 5 tisíc korun, za 2. místa náleží odměna 2 tisíce korun a za třetí 1,5 tisíce korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky