Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Českém ráji zahájí sezónu putováním za pověstmi

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 28. 04. 2016 16:07

Sdílet článek

Tradiční zahájení nové turistické sezóny v Českém ráji si mohou nejenom rodiny užít v sobotu 30. dubna. Každým rokem se na začátku turistické sezóny, koná v rámci putování „Za pověstmi Českého ráje“ akce „Český ráj dětem“, kdy je vláda nad pohádkovou krajinou předána králi Granátovi. Záštitu nad akcí převzal Liberecký kraj a patronkou akce se stala statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

Pro děti je připraveno soutěžní putování přírodou s postavami z českorájských pověstí, které si pro ně přichystaly spoustu všetečných otázek. Cestou děti mohou zhlédnout divadelní představení pověstí a v cíli na ně čeká kulturní program a řada soutěží. Trasa povede z Lázní Sedmihorky Hruboskalským skalním městem. Končit bude v areálu Autokempu Sedmihorky, kde následuje odpolední program. Všichni společně tady přivítají krále Granáta s královnou a družinou a připraveno je i losování o pěkné ceny. Také letos bude pro účastníky vypraven parní vláček a pohádkové autobusy, které je dovezou z Turnova až do Sedmihorek a zpět.

Start pochodu: Lázně Sedmihorky, 8.45 – 11.00 hodin

Cíl: Areál Autokempu Sedmihorky

14.30 – příchod krále Granáta s družinou

15.00 – losování o zajímavé ceny

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky