Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Doksech v pátek odstartuje netradiční sportovní šestnáctiboj Eurohry 2010

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 08. 2010 14:22

Sdílet článek

 

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) v pátek  27. srpna ve 20 hodin na náměstí Republiky v Doksech slavnostně zahájí 7. Eurohry Doksy  2010, nad kterými převzal záštitu spolu s předsedou Českého olympijského výboru Milanem Jiráskem, předsedou Senátu Přemyslem Sobotkou, náměstkem hejtmana LK pro školství a sport Radkem Ciklem (ČSSD) a starostou města Zdeňkem Krenickým.

Letos  jezměna páteční večerní soutěže - závod na in-line bruslích se pojede jako součást slavnostního zahájení her (místo loňské vyřazovací horolezecké soutěže). Rozjížďky po deseti závodnících dle vylosovaných startovních čísel, jeden blok od 20:30, druhý blok cca od 22:00 hodin. Mezitím od 21 hodin začne hrát skupina Beatles Revival.

„V týmu musí být jedna žena a jeden člen starší 45 let nebo mladší 15 let. Každý člen družstva musí absolvovat nejméně čtyři disciplíny  - beach volejbal, biatlon, bungee running, cyklistika, horolezecká stěna, jungle creek, kolečkové brusle, kopaná, kuželky, lukostřelba, nohejbal, orientační běh, plavání, stolní tenis, tenis, veslování,“ uvedl starosta města Zdeněk Krenický s tím, že tento otevřený sportovní víceboj šestičlenných družstev, kterých se přihlásilo 100,  potrvá do neděle 29. srpna.  Vyhlášení výsledků je plánováno na 15 hodinu.

Eurohry Doksy vznikly na základě nápadu pozdějšího vyhlašovatele her (ATJSK ČR) – vypsat týmovou soutěž pro členské tělovýchovné jednoty a sportovní kluby. Pořadatelství soutěže bylo svěřeno TJ Doksy a zde byla soutěž přizpůsobena místním podmínkám. TJ Doksy využívá téměř veškerá sportoviště, kterými Doksy disponují – Máchovo jezero, volejbalové a tenisové kurty, okolní lesy, zámecký park, náměstí a další. her.

Viz také příloha s kompletním programem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky