Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Domě Scheybalových nabídnou dětem dva tisíce kousků dřeva

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 28. 01. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Ať už jste místní nebo trávíte v Jizerských horách jen pololetní prázdniny, v Jablonci nad Nisou pro děti připravili hravý den se dřevem. V pátek 1. února v Domě národopisců Scheybalových se bude stavět! K dispozici jsou dva tisíce dřevíček a vítán je každý stavitel bez rozdílu věku.

V rámci výstavy „Z voňavého polínka…“ organizátoři připravili pro děti dřevěnou certifikovanou stavebnici Kapla. „Už jsme ji vyzkoušeli při návštěvě škol. Kdo jednou začne stavět, nechce se odtrhnout. Máme k dispozici dva tisíce dílků, takže stavitelské možnosti jsou opravdu velké. Záleží na fantazii a zručnosti. Menším dětem samozřejmě mohou pomáhat rodiče,” popisuje Petra Handlířová z Jabloneckého kulturního a informačního centra, které program připravilo. „Zájemci mohou přijít kdykoliv v pátek 1. února v době od 10 do 17 hodin. Mohou si zkusit vytvořit například co nejvyšší věž nebo stavbu v daném čase či s daným počtem dílků. Každý účastník bude odměněn,” upřesňuje Petra Handlířová.

Dřevo je příjemný a nadčasový materiál. Což dokazuje i výstava probíhající v prostorách Domu Scheybalových, kde bude Prázdninové stavění probíhat. „Dřevo je jedním z nejstarších materiálů, které se člověk naučil zpracovávat. Zejména v oblastech s hlubokými lesy, jako u nás v Jizerských horách či sousedních Krkonoších, provázelo dřevo člověka celým jeho životem – od kolébky a první hračky až po truhlu posledního odpočinku. Náš prázdninový program ho přibližuje i dětem. Mohou si nejen něco postavit, ale i vyrobit ovečku zdobenou pilinami, sestavit dřevěné jo-jo nebo prohlédnout, jak vzniká z polínka třeba Krakonoš,” dodává Petra Handlířová.

Zdroj: JKIC

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky