Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Krajské vědecké knihovně v Liberci lze poznat památky světového dědictví UNESCO

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 04. 2013 15:16
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

V tichu a zatím bez větší pozornosti veřejnosti byla v nedávných dnech v Krajské vědecké knihovně v Liberci zahájena výstava fotografií nazvaná Poznej památky světového dědictví UNESCO.

Za účasti náměstkyně hejtmana LK Hany Maierové a radní Ivany Hujerové představila ředitelka knihovny Blanka Konvalinková autorku expozice Milenu Blažkovou, členku České komise pro UNESCO.

Ve výběru snímků se představuje například Salcburk, nejkrásnější místa Švýcarska, které má 11 uznaných památek, včetně objektů v St. Gallenu, partnerského kantonu Libereckého kraje, ale i Čína, Tibet nebo Indie jako skvosty exotické Asie.
Projekt Světové dědictví UNESCO putuje po celé České republice, za rok nebo za dva se v KVK v Liberci podle slov Mileny Blažkové představí také české památky UNESCO, kterých je nyní dvanáct.

Výstava potrvá do 27. dubna.

Další informace na www.unesco-mediain.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky