Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Liberci funguje nové nízkoprahové denní centrum

Šírová Květa

  • 24. 08. 2010 13:09
  • Školství

Sdílet článek

Nové nízkoprahové denní centrum Naděje o.s. v liberecké Valdštejnské ulici včera zahájilo provoz. Nízkoprahové denní centrum je zařízením sociálních služeb pro lidi, kteří se dostali do těžké životní situace a jsou bez domova. "Zde se jim budou věnovat pracovníci a pomáhat jim začlenit se zpět do společnosti. Bude jim poskytována pomoc například s obnovou dokladů nebo hledáním zaměstnání. Středisko rovněž nabízí možnost hygieny, výměny ošacení, a také potravinový servis", říká člen rady Pavel Petráček (ČSSD), odpovědný za resort sociálních věcí. 

„Financování provozu zařízení je pokryto prostředky Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost v rámci individuálního projektu „IP1“ – Služby sociální prevence v Libereckém kraji. Celkem byla uvolněna částka 881 901 Kč, na provoz zařízení po dobu 37 měsíců,“ sdělil radní Libereckého kraje pro sociální věci a menšiny Pavel Petráček (ČSSD).

Centrum vzniklo i za pomoci Statutárního města Liberec, které poskytlo prostory. Taktéž investovalo dva miliony korun do úprav a části vybavení.

Denní centrum bude v provozu každý pracovní den od 08:00 do 18:00 hod. V nočních hodinách mohou klienti využít mimo jiné noclehárnu Naděje, která je v provozu druhým rokem v Kateřinkách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky