Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V liberecké knihovně obdrží ceny nejlepší knihovníci

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 12. 2014 15:10

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje vyhlásila soutěž „Nejlepší knihovna Libereckého kraje“ a schválila pravidla pro ocenění. Vyhlašovatelem soutěže je Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci, pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a statutární náměstkyně hejtmana resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury Hany Maierové. „Oceněným knihovnám, vždy jedné z každého okresu Libereckého kraje, udělíme diplom a finanční odměna ve výši 10.000 korun,“ uvedla náměstkyně hejtmana.

Ceny budou poprvé předány na tradičním Setkání knihovníků Libereckého kraje pořádaném Regionální organizací Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci v úterý 9. 12. 2014 v 9. 30 hodin ve velkém sále KVK v Liberci.

Nebudou to jediná ocenění, která se ten den budou předávat. Regionální organizace SKIP Libereckého kraje již potřetí udělí ocenění nejlepším knihovnicím/knihovníkům, kteří v uplynulém období dosáhli výjimečných výsledků, realizovali zajímavou aktivitu nebo se trvale věnovali činnostem, které přispěly k rozvoji obce nebo knihovnictví samotného.  Cílem a smyslem tohoto projektu je upozornit veřejnost na osobnosti, které za těmito aktivitami stojí a poděkovat jim za jejich práci.  Soutěž je vyhlašována ve dvou kategoriích – Knihovník/Knihovnice roku a Celoživotní přínos knihovnictví v Libereckém kraji. Ocenění obdrží diplom a věcnou cenu ve výši 1.000 Kč.

Ceny předá náměstkyně hejtmana, pověřená řízením rezortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury Hana Maierová, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, Blanka Konvalinková a předsedkyně Regionální organizace SKIP Libereckého kraje Dana Kroulíková (ředitelka Městské knihovny v České Lípě).

Po slavnostní části setkání knihovníků bude následovat přednáška ředitele Knihovnického institutu Národní knihovny ČR v Praze Víta Richtera "Perspektivy a trendy oboru knihovnictví  - jaké budou knihovny za 30 let?"

Program:  

  • 9.30    Zahájení
  • 10.00  Předání ocenění vítězům soutěže Nejlepší knihovna Libereckého kraje vyhlášené Radou Libereckého kraje pod záštitou hejtmana Libereckého kraje a náměstkyně hejtmana resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury PhDr. Hany Maierové
  • 11.00  Předání ceny Knihovník/knihovnice roku 2014, kterou uděluje Regionální organizace SKIP Libereckého kraje pod záštitou náměstkyně hejtmana resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury PhDr. Hany Maierové 
  • 12.00  Přestávka, občerstvení
  • 12.30  Perspektivy a trendy oboru knihovnictví  - jaké budou knihovny za 30 let? PhDr. Vít Richter – ředitel Knihovnického institutu Národní knihovny ČR, čestný předseda Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR, předpokládaný konec cca ve 14 hod.

Bližší informace na webové stránce http://bit.ly/KVKLI-Setkání_knihovníků-LK-2014

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky