Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Libereckém kraji začalo Mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 18. 08. 2015 15:07

Sdílet článek

Orientační cyklisté z různých koutů světa v těchto dnech soutěží v Libereckém kraji. V termínu od 14. do 23. 8. 2015 bojují o tituly v závodech Mistrovství světa a juniorském mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice, které v pondělí odstartoval zahajovací ceremoniál. Sportovce pozdravil i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Všem účastníkům přeji hodně štěstí v soutěžích a doufám, že si najdou i čas na poznávání našich měst, v nichž se závody konají,“ popřál závodníkům hejtman. Do Libereckého kraje přijelo na tři sta padesát sportovců z 29 zemí světa, například ze Slovenska, Ruska, Švédka, Velké Británie, Ukrajiny, ale i vzdáleného Japonska nebo Spojených států amerických a dalších zemí. Nechybí ani reprezentanti České republiky.

Dnes začaly soutěže na krátkých tratích v Jablonci nad Nisou, zítra jsou na programu sprinty na turnovském atletickém stadionu. V pátek a sobotu se přestěhují závodníci do Liberce, kdy je ve Sportovním areálu ve Vesci čekají nejprve klání na dlouhých tratích a v závěru podniku štafety.

V sobotu 22. srpna proběhne v rámci soutěží i charitativní akce Nadace ČEZ „Pomáhejte pohybem“ a Trial-O – orientační závod pro handicapované. Fandit mohou přijít diváci do areálu ve Vesci již od 10 hodin.

Pořadatelem Mistrovství světa MTBS je Český svaz orientačních sportů a sportovní klub Slavia Liberec orienteering. Informace o průběhu akce i programu najdou zájemci na www.wmtboc2015.cz. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky