Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Lomnici n. P. se konal úspěšný Miniveletrh cestovního ruchu a jarmark

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 04. 2013 17:53

Sdílet článek

 

Jubilejní 10. ročník Miniveletrhu cestovního ruchu, který se po několikaletech vrátil do prostor zrekonstruovaného zámku, byl včera slavnostně zahájen v Lomnici nad Popelkou.

V sobotu bude navíc zámecké nádvoří patřit jarmarku, který návštěvníkům nabídne ke koupi zajímavé produkty - dřevěné hračky, loutky, koření, sladkosti, perníčky, sýrové speciality, keramiku, domácí karamely, medovinu, svíčky ze včelího vosku, netradiční bižuterii, suché vazby, drahé kameny a mnoho dalšího. K tomu budou nabízeny ze stylových stánků obsluhou ve stylovém oblečení.

Pod záštitou náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Hany Maierové připravili pořadatelé – Kulturní a informační středisko Města Lomnice nad Popelkou a Střední škola Lomnice n. P. ve spolupráci s městem, Mikroregionem Tábor, MAS Brána do Českého ráje, Libereckým krajem a dalšími partnery připravili po oba dva dny bohatý program.

„Jeho stěžejním bodem je prezentace významných turistických regionů a destinací především z oblastí Libereckého, Středočeského a Královéhradeckého kraje,“ řekla náměstkyně hejtmana, která Miniveletrh v pátek zahájila spolu se starostou Vladimírem Mastníkem, ředitelem SŠ Lomnice n. P. Lubomírem Charouskem, ředitelem KIS města Josefem Svobodou a dalšími hosty.

Při prohlídce stánků rozdělených do sekcí - Lázeňská a welness turistika, Cykloturistika, Rodiny s dětmi, Adrenalin, Pěší turistika, Školní výlety, Pivní turistika, Technické památky či Hrady a zámky lze získat mapy, příručky a další zajímavé materiály.

Akci doplňují  výrobci tradičních regionálních produktů, včetně ochutnávek  pivo Rohozec,  mošty Rubín, suchary, uzeniny a mnohé jiné.

Návštěvníky také zaujalo sklepení, kde se mimo jiné představuje prodejna Lokál – Umělecké a řemeslné výrobky místního kraje, které jinak sídlí na Husově náměstí 5.

Majitelka Lída Abrahamová tu propaguje výrobu místních řemeslníků a umělců – namátkou Jarda Šebesta – drátěné mísy, Jiří Křížek – březová košťata, Milena Vaňková – andělé z šustí, Alena Váchová – keramika a na osmdesát dalších. Miniveletrh je doprovázen bohatým kulturním programem – mažoretky, flétny, kytarové vystoupení, street dance a od 19 hodin začne Zámecké rockování.

Miniveletrh bude otevřen v sobotu od 9 do 15 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky