Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Rádle se staví nová autobusová zastávka, proto je zde částečná uzavírka silnice

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 10. 2013 13:28

Sdílet článek

Na křižovatce silnic I/65 a III/2876 u obce Rádlo na Jablonecku je z důvodu výstavby autobusové zastávky částečná uzavírka, která potrvá do 2. listopadu.

Uzavírka byla povolena z důvodu výstavby autobusové zastávky mimo silnice I. a III. třídy.

„Do současné doby byly totiž autobusové zastávky umístěny na hlavní frekventované silnici I/65 v blízkosti stávající křižovatky se silnicí III. třídy do Obce Rádla,“ uvedl radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že autobusové zastávky slouží pro autobusy městské hromadné dopravy číslo 115 na lince Jablonec nad Nisou – Rychnov u Jablonce nad Nisou.

Z důvodu zajištění vyšší bezpečnosti provozu bylo nařízeno přemístění stávající zastávek ze silnici I/65 mimo profily silnice. V souvislosti s touto změnou dojde ke změně uspořádání jízdních pruhů na silnic I. třídy a vzniknou nové odbočovací a připojovací pruhy, které umožní bezpečnější pohyby vozidel v křižovatce.

„Provoz autobusových zastávek bude až do doby zprovoznění nově vybudované autobusové zastávky zachován na původních místech,“ připomněl radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky