Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V sídle kraje jednali ředitelé ZUŠ a středních uměleckých škol

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 04. 2013 14:45
  • Školství

Sdílet článek

 

V sídleKrajského úřadu Libereckého kraje v Liberci se včera uskutečnilo setkání vedení kraje s řediteli základních uměleckých škol celého kraje.

Vzhledem k tomu, že se tato akce uskutečnila po dlouhých sedmi letech, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu KÚ LK připravil speciální program se zajímavými hosty.

Setkání s řediteli „ZUŠek“ využili zástupci středních uměleckých škol, které zřizuje Liberecký kraj, aby své kolegy v ZUŠ informovali o dění na jejich školách.

 Zástupce ředitelky Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě Hlubuček v krátké prezentaci představil všechny střední umělecké školy v kraji. Tuto prezentaci doplnily výstavou prací svých žáků sklářské umělecké školy v Kamenickém Šenově a Novém Boru.

Jsem velmi ráda, že se dnes setkávají základní umělecké školy a střední umělecké školy, protože jsem přesvědčena, že právě tyto typy škol by spolu měly intenzivně spolupracovat. Odborné a kvalitní vzdělávání ve výtvarných oborech základních uměleckých škol je pro střední umělecké školy zárukou dobře připravených a talentovaných žáků k pokračování ve studiu uměleckých oborů“ zhodnotila Alena Losová.

Vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jiřina Princováinformovala ředitele o plánovaných změnách v oblasti financování regionálního školství, které MŠMT nedávno představilo zástupcům krajského školství. 

„Čeká nás nelehké období, kdy se budeme muset vyrovnávat nejen s nedostatkem finančních prostředků, ale i dětí. Věřím ovšem, že i tyto překážky zdárně zdoláme s nadšením a vitalitou, která jsou pro učitele uměleckých škol tak charakteristická a bez kterých by snad vyučování umění nebylo možné,“ uzavřela Alena Losová.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky